HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Eseményarchívum > VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

2016. december 3-4., Székelyudvarhely

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VERSENYKIÍRÁS

A sportesemény szervezői

A versenysorozat főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, társszervezője a Skelyföldért Társaság.

Célja

A Kárpát-medence magyarsága együvé tartozásának erősítése és Székelyföld autonómia-törekvéseinek támogatása egy olyan rendezvény keretében, amely – maradandó sport- és közösségi élményeken keresztül – a nemzet határokon átívelő újraegyesítését szolgálja.

Kiírás

A december 3-án, szombaton egész nap és 4-én, vasárnap délutánig a Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt lebonyolítandó VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna keretében a hagyományoknak megfelelően két trófea kerül kiírásra:

 • a Székelyföldért Kupa, amelyért a negyven év felettiek (az 1976-ban és azt megelőzően születettek) szállhatnak harcba; valamint
 • az Autonómia Kupa, a tizennyolc év felettiek (az 1998-ban és azt megelőzően születettek) számára.

A nevező csapatok létszámának függvényében ugyanakkor az elmúlt év mintájára további trófeák kiírására is sor kerülhet. A Székelyföldért Kupa küzdelmeibe benevező együttesekben szerepelhet két negyven év alatti, de harmincöt évesnél nem fiatalabb sportember, az Autonómia Kupa harcba szálló csapatokbantetszés szerint - szerepelhetnek negyven év feletti sportemberek is.

Részvételi feltételek

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán részt vehetnek a Kárpát-medence bármely országában élő magyar nemzeti közösségekből érkező csapatok, az alábbiak szerint:

 • a csapatok amatőr játékosokból állnak (az érkező országok nagypályás futball és futsal – első három osztályában érvényesen leigazolt sportolók nem vehetnek részt);
 • a csapatok maximális létszáma15 fő, vezetőkkel és kísérőkkel együtt;
 • a mérkőzések parkett borítású pályákon lesznek lebonyolítva, futball labdákkal;
 • a szervezők által megadott határidőig – 2016. november 11. – történő visszaigazolás a benevezésről, amely egyben jelen versenykiírás elfogadását is jelenti.

Fontos

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán mindenki – egészségi állapotának ismeretében – saját felelősségére vesz részt. A szervezők a torna helyszínére és teljes időtartamára egy minden beavatkozást lehetővé tevő mentőautóról és annak személyzetéről gondoskodnak, azonban a tornán bekövetkezett bármilyen sérülés vagy baleset további kezelése esetén a résztvevők semmiféle követeléssel nem léphetnek fel a szervezők felé. A résztvevők ugyanakkor elfogadják, hogy a versenyről készült filmen és képanyagon szerepelhetnek és azokért ellenszolgáltatást nem kérhetnek.

A lebonyolítás rendje

A mérkőzések pontos időpontjait és helyszínét, valamint a torna lebonyolítási formáját a sportszakmai versenykiírás fogja tartalmazni, amelyet a benevezett csapatok a torna megkezdése előtt egy héttel elektronikusan, illetve a torna helyszínén papír-alapon is kézhez kapnak. A torna lebonyolítási formáját a jelentkezések lezárása után alakítjuk ki.

A játékvezetés

A szervezők hivatásos játékvezetőket biztosítanak a mérkőzések minél sportszerűbb és igazságosabb lebonyolításáért.

Körülmények

A szervezők szállást, étkezést és – esetenként – útiköltség-hozzájárulást biztosítanak a résztvevő csapatoknak a következők szerint:

  • Szállás: szállodában, kollégiumban és panzióban
   • december 2/3-án, péntekről szombatra, illetve
   • december 3/4-én, szombatról vasárnapra, valamint
   • igény szerint december 4/5-én, vasárnapról hétfőre.
  • Étkezés:
   • december 3-án, szombaton, és 4-én, vasárnap: reggeli a szálláson,
   • december 3-án, szombaton: ebéd és vacsora a torna helyszínén,
   • december 4-én, vasárnap: ebéd a torna helyszínén.

Jelentkezés

Jelentkezni – 2016. november 11-ig – kizárólag a következő e-mail címen lehet: szekelyfoldertfocitorna@gmail.com.

Ezen kívül további információkat találhat a VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornáról a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján (www.nski.hu) és a sportesemény hivatalos Facebook-oldalán.

Fontos: a csapatok nevezését a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el!

Budapest, 2016. október 24.

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria