HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Eseményarchívum > VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

2016. december 3-4., Székelyudvarhely

VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

VERSENYKIÍRÁS

A sportesemény szervezői

A versenysorozat főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, társszervezője a Skelyföldért Társaság.

Célja

A Kárpát-medence magyarsága együvé tartozásának erősítése és Székelyföld autonómia-törekvéseinek támogatása egy olyan rendezvény keretében, amely – maradandó sport- és közösségi élményeken keresztül – a nemzet határokon átívelő újraegyesítését szolgálja.

Kiírás

A december 3-án, szombaton egész nap és 4-én, vasárnap délutánig a Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt lebonyolítandó VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna keretében a hagyományoknak megfelelően két trófea kerül kiírásra:

 • a Székelyföldért Kupa, amelyért a negyven év felettiek (az 1976-ban és azt megelőzően születettek) szállhatnak harcba; valamint
 • az Autonómia Kupa, a tizennyolc év felettiek (az 1998-ban és azt megelőzően születettek) számára.

A nevező csapatok létszámának függvényében ugyanakkor az elmúlt év mintájára további trófeák kiírására is sor kerülhet. A Székelyföldért Kupa küzdelmeibe benevező együttesekben szerepelhet két negyven év alatti, de harmincöt évesnél nem fiatalabb sportember, az Autonómia Kupa harcba szálló csapatokbantetszés szerint - szerepelhetnek negyven év feletti sportemberek is.

Részvételi feltételek

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán részt vehetnek a Kárpát-medence bármely országában élő magyar nemzeti közösségekből érkező csapatok, az alábbiak szerint:

 • a csapatok amatőr játékosokból állnak (az érkező országok nagypályás futball és futsal – első három osztályában érvényesen leigazolt sportolók nem vehetnek részt);
 • a csapatok maximális létszáma15 fő, vezetőkkel és kísérőkkel együtt;
 • a mérkőzések parkett borítású pályákon lesznek lebonyolítva, futball labdákkal;
 • a szervezők által megadott határidőig – 2016. november 11. – történő visszaigazolás a benevezésről, amely egyben jelen versenykiírás elfogadását is jelenti.

Fontos

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán mindenki – egészségi állapotának ismeretében – saját felelősségére vesz részt. A szervezők a torna helyszínére és teljes időtartamára egy minden beavatkozást lehetővé tevő mentőautóról és annak személyzetéről gondoskodnak, azonban a tornán bekövetkezett bármilyen sérülés vagy baleset további kezelése esetén a résztvevők semmiféle követeléssel nem léphetnek fel a szervezők felé. A résztvevők ugyanakkor elfogadják, hogy a versenyről készült filmen és képanyagon szerepelhetnek és azokért ellenszolgáltatást nem kérhetnek.

A lebonyolítás rendje

A mérkőzések pontos időpontjait és helyszínét, valamint a torna lebonyolítási formáját a sportszakmai versenykiírás fogja tartalmazni, amelyet a benevezett csapatok a torna megkezdése előtt egy héttel elektronikusan, illetve a torna helyszínén papír-alapon is kézhez kapnak. A torna lebonyolítási formáját a jelentkezések lezárása után alakítjuk ki.

A játékvezetés

A szervezők hivatásos játékvezetőket biztosítanak a mérkőzések minél sportszerűbb és igazságosabb lebonyolításáért.

Körülmények

A szervezők szállást, étkezést és – esetenként – útiköltség-hozzájárulást biztosítanak a résztvevő csapatoknak a következők szerint:

  • Szállás: szállodában, kollégiumban és panzióban
   • december 2/3-án, péntekről szombatra, illetve
   • december 3/4-én, szombatról vasárnapra, valamint
   • igény szerint december 4/5-én, vasárnapról hétfőre.
  • Étkezés:
   • december 3-án, szombaton, és 4-én, vasárnap: reggeli a szálláson,
   • december 3-án, szombaton: ebéd és vacsora a torna helyszínén,
   • december 4-én, vasárnap: ebéd a torna helyszínén.

Jelentkezés

Jelentkezni – 2016. november 11-ig – kizárólag a következő e-mail címen lehet: szekelyfoldertfocitorna@gmail.com.

Ezen kívül további információkat találhat a VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornáról a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján (www.nski.hu) és a sportesemény hivatalos Facebook-oldalán.

Fontos: a csapatok nevezését a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el!

Budapest, 2016. október 24.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria