HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > A „Fekete Párduc” 88. születésnapján!

A „Fekete Párduc” 88. születésnapján!

Az Aranycsapat Alapítvány szervezésében immár tizedik alkalommal ünnepelhettük a „Fekete Párduc", Grosics Gyula születésnapját. Az Aranycsapat legendás hálóőre 88 éves lett. 

2014. február 5-én az Aranycsapat Alapítvány meghívására gyűltek össze az ismerősök, barátok, játékostársak, hogy gratuláljanak az olimpiai bajnok labdarúgónak.

A vendégek között számos közéleti személyiség volt jelen. Az ünnepséget többek között jelenlétével megtisztelte Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, Döbrentei Kornél költő, Melocco Miklós Kossuth díjas szobrászművész, Petrás Mária Prima Primissima díjas énekes, Duray Miklós közíró, Szász Jenő a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Sahbaz Osman Magyar–Török Üzletemberek Társaságának elnöke, a Magyar Köztársasági Érdemkereszt kitüntetettje, Lukács Sándor Jászai Mari díjas színművész, Mága Zoltán hegedűművész, Tolcsvay Béla gitáros-énekes, a magyar sportélet élő legendái, Várhidi Pál a legendás Aranycsapat tagja, Fenyvesi Máté, a VVK-t nyert Ferencváros labdarúgó csapatának tagja, a 93 éves Rudas Ferenc, 23-szoros válogatott labdarúgó, a Ferencváros örökös tagja, Wichmann Tamás 9-szeres kenus világbajnok, Jónyer István világ- és európabajnok asztaliteniszező, Maracskó Tibor világbajnok öttusázó, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó. Az ünnepséget dr. Kőrösi Mária egyetemi tanár vezette.

Forrás: Aranycsapat Alapítvány

Hírek
2019. március 26.
Sydneyben is díjazták a rajz- és esszépályázat résztvevőit

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által – a magyar zászló és címer emléknapja alkalmából – meghirdetett rajz- és esszépályázat lezárásaként – Magyarország Sydney-i Külgazdasági és Konzuli Irodájának együttműködésével – 2019. március 17-én, Glendenningben díjazták az ausztráliai magyarságtól érkező legjobb pályamunkák alkotóit. A Délvidéki Magyar Klubban megtartott díjátadón dr. Mikola István, Magyarország canberrai nagykövete, valamint Fráter Olivér, Magyarország Sydney-i Külgazdasági és Konzuli Irodájának vezető konzulja, az NSKI korábbi elnökhelyettese adta át a díjakat és az elismerő okleveleket.


2019. március 26.
„Kelj föl, sugaras Nap!” – identitáserősítés az erdélyi Fehér megyei mélyszórványban

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi mélyszórványban történő identitáserősítő programsorozatának folytatásaként, a Magyar gyermek magyar iskolába” című oktatási és nevelési mintaprojekt keretében 2019. március 22-e és 24-e között az erdélyi Fehér-megyében található szórványközösségek óvodás és elemi iskolás diákjai, szüleik és pedagógusok vehettek részt a „Kelj föl, sugaras Nap!” című interaktív gyermekfoglalkozáson.


2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria