HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit ...

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma üdvözli a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által végzett külhoni magyar ifjúságkutatást és szorgalmazza a jelentésben megfogalmazott javaslatcsomag, valamint a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja felkérésére, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet más szervezetekkel együttműködésben – a külhoni magyar ifjúság helyzetének tudományos eszközökkel történő feltárásával – olyan releváns ismeretek birtokába jutott, amelyek a remények szerint a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak.

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI-2014) elnevezésű projekt eredményeit a 2014. december 5-én ülésező Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pozitívan ítélte meg és egyöntetűen szorgalmazta az NSKI jelentésében összefoglalt javaslatok mielőbbi megvalósítását.

A Kárpát-medencei képviselők szintén egyetértettek abban, hogy sürgető szükség van a Kutatóintézet Nemzetegyesítés Fejlesztési Programjának megvalósítására is.

 

A KMKF üdvözli az ifjúságkutatás eredményeit és szorgalmazza a Nemzetegyesítési Fejlesztési Program megvalósítását

Hírek
2019. október 22.
Brüsszelben a Boldogasszony-kiállítás

A Kárpát-medence és Európa magyar közösségeihez elzarándokoló Boldogasszony-kiállítás utolsóelőtti helyszínére érkezett október 20-án, vasárnap. Róma után, illetve a budapesti záró-kiállítás előtt október-novemberben a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula Székesegyház ad helyet a Magyarok Nagyasszonyát bemutató tárlatnak, amelynek nyitóünnepsége részét képezte a Magyarország Nagykövetsége által szervezett október 23-i emlékünnepségnek.


2019. október 22.
Megnyílt Nemes Fekete Edit kiállítása

Idei tízedik, összességében pedig a hetvenedik külhoni magyar képzőművész munkásságát bemutató kiállítását nyitotta meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-haza Galériában. A Nemes Fekete Edit délvidéki keramikusművész alkotásaiból összeállított tárlaton Szász Jenő, a NSKI elnöke köszöntötte az érdeklődőket. A szakmai megnyitót Virág Gábor, az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet igazgatója tartotta, közreműködött Keresztes Nagy Árpád kobzos énekmondó.


2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria