HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 záró beszámolója a KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2014. november 27-én számolt be a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt eredményeiről a megrendelő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén.

A Bóna Zoltán és Szávay István társelnökletével zajló eseményen a szomszédos országok magyar politikai pártjainak képviselői mellett – a munkacsoportülés témájához illeszkedő módon – külhoni magyar ifjúsági szervezetek vezetői is részt vettek.

 Az ülésen az NSKI részéről dr. Bali János osztályvezető, a KMI – 2014 projektvezetője mutatta be a kutatást és összegezte a főbb eredményeket, majd Bauer Béla, a Századvég vezető kutatója beszélt a külhoni magyar fiatalok nemzeti identitásának mintázatairól. Az ülés – és egyben a projekt – legnagyobb érdeklődésre számot tartó programpontjának a kutatási eredmények alapján megfogalmazott ifjúságpolitikai fejlesztési javaslatok bizonyultak, melyeket neves külhoni kutatók, pedagógusok, ifjúságügyi szakemberek bevonásával fogalmaztunk meg.

 A KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportjának tagjai és a meghívott vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kutatást gesztoráló NSKI-nak és a projekt valamennyi résztvevőjének.

A munkacsoport konszenzusos döntéssel azt a határozatot hozta, hogy a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 eredményei alapján megfogalmazott javaslatokra alapozva konkrét stratégiai intézkedések kidolgozása szükséges, melyre felkéri a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságát.     

 A Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője hangsúlyozta a munkacsoportülésen, hogy az Intézet továbbra is nyitott a külhoni magyar ifjúságra, tágabban pedig a szülőföldön magyarként való megmaradás nemzetstratégiai célra vonatkozó kutatásokban, projektekben való részvételre.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria