akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 záró beszámolója a KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2014. november 27-én számolt be a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt eredményeiről a megrendelő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén.

A Bóna Zoltán és Szávay István társelnökletével zajló eseményen a szomszédos országok magyar politikai pártjainak képviselői mellett – a munkacsoportülés témájához illeszkedő módon – külhoni magyar ifjúsági szervezetek vezetői is részt vettek.

 Az ülésen az NSKI részéről dr. Bali János osztályvezető, a KMI – 2014 projektvezetője mutatta be a kutatást és összegezte a főbb eredményeket, majd Bauer Béla, a Századvég vezető kutatója beszélt a külhoni magyar fiatalok nemzeti identitásának mintázatairól. Az ülés – és egyben a projekt – legnagyobb érdeklődésre számot tartó programpontjának a kutatási eredmények alapján megfogalmazott ifjúságpolitikai fejlesztési javaslatok bizonyultak, melyeket neves külhoni kutatók, pedagógusok, ifjúságügyi szakemberek bevonásával fogalmaztunk meg.

 A KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportjának tagjai és a meghívott vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kutatást gesztoráló NSKI-nak és a projekt valamennyi résztvevőjének.

A munkacsoport konszenzusos döntéssel azt a határozatot hozta, hogy a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 eredményei alapján megfogalmazott javaslatokra alapozva konkrét stratégiai intézkedések kidolgozása szükséges, melyre felkéri a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságát.     

 A Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője hangsúlyozta a munkacsoportülésen, hogy az Intézet továbbra is nyitott a külhoni magyar ifjúságra, tágabban pedig a szülőföldön magyarként való megmaradás nemzetstratégiai célra vonatkozó kutatásokban, projektekben való részvételre.

Hírek
2021. június 16.
Új könyv az országzászló mozgalomról

Megjelent a Szimbolikus térfoglalásaink – Az országzászló mozgalom kibontakozása 1928–1944 című kötet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.


2021. június 16.
Fenntarthatóság és körforgásosság: Kárpát-medencei zöldgazdaság magyar módra

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei kiterjedésű, karbon-semleges zöldenergia előállításának lehetőségeit kutatja és tervezi, amelyek moduláris biomassza alapú reaktorok üzemeltetésén alapulnak. Az új Horizont Európa program keretén belül kapcsolatot kezdeményeztünk a fenntartható zöldenergia termelő és értékesítő vállalatokkal és szervezetekkel a Hungarian Energy Investors Forum 2021 elnevezésű energetikai konferencián.


2021. június 9.
Megemlékezés a tragikus trianoni békediktátum 101. évfordulóján

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 2021. június 4-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai megemlékezést tartottak a budapesti Összetartozás Emlékhelyénél.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria
feliratkozás hírlevélre