HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > A területfejlesztők víkendjén jártak a Nemzetstratégiai ...

A területfejlesztők víkendjén jártak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület idén XIII. alkalommal szervezte meg 2016. május 6-án és 7-én a Területfejlesztők Víkendjét. Az összejövetelt a területfejlesztők szakmai körének kötetlen, szakmai és emberi kapcsolatok ápolására egyaránt alkalmas rendezvényének álmodták meg a szervezők. Az idei rendezvény is ebben a szellemiségben zajlott a Lajosmizse melletti Geréby kúriában, ahol intézetünket Schwarcz Gyöngyi osztályvezető és Siklósi Rozália kutatási és stratégiai referens képviselte. 

Az idei konferencia a rövid Szemle címet kapta, utalva ezzel arra, hogy tisztában kell lennünk helyzetünkkel, lehetőségeinkkel és amennyiben ez szükséges, újra kell tudni pozícionálni térségeinket is. Schwertner János, az egyesület elnökének köszöntője után Dr. Baráth Etele, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Európa 2020 Stratégiai Irányító Bizottságának elnöke beszélt a növekedési és foglalkoztatási stratégiák újragondolásának lehetőségeiről és szükségességéről. Ezt követte Dr. Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesének előadása, aki a térbeli folyamatok értékeléséhez alkalmazható új módszereket és eljárásokat ajánlott a hallgatóság figyelmébe. Tipold Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a területfejlesztés aktuális kérdéseiről és intézményrendszerének állapotáról beszélt, Dr Trocsányi András, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője pedig a várossá nyilvánítások szerepét elemezte az urbanizáció szemszögéből.

A kerekasztal-beszélgetést az idei évben a Kárpát-medencei vidék helyzetének megvitatására szánták a szervezők. A program moderátora, G. Fekete Éva, a Miskolci Egyetem tanára, az értékekről, a legfőbb problémákról és a lehetséges megoldási módokról kérdezte a beszélgetés résztvevőit: Dr. Csatári Bálintot, az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének nyugalmazott igazgatóját, Dr. Szepesi Balázst, a Hétfa Kutatóintézet stratégiai igazgatóját, Biróné Marton Juditot a Földművelésügyi Minisztérium tanyafejlesztési referensét és Schwarcz Gyöngyit, az NSKI Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatósága Fenntartható gazdasági és területi együttműködések osztályának vezetőjét.

A találkozó szakmai programját olyan kötetlenebb események színesítették, mint a területfejlesztőből galériatulajdonossá avanzsált egykori kolléga tapasztalatainak elemzése, vagy a csemői és ceglédi tanulmányút, amelyen a kulturális értékek megtekintése mellett jutott idő üzemlátogatásra és szakmai szervezetek képviselőivel szervezett találkozásokra is. 

 

Csoportkép a résztvevőkről

 A területfejlesztők víkendjén jártak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

 

A kerekasztal beszélgetés

 A területfejlesztők víkendjén jártak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

 

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői G. Fekete Éva kérdéseit hallgatják

A területfejlesztők víkendjén jártak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

Hírek
2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


2019. október 7.
Tizenhét magyart avattak tiszteletbeli székellyé Oklándon

Tizenhét személy kapta meg a Tiszteletbeli Székely címet szombaton az oklándi unitárius templomban tartott istentiszteleten, ahol a felújított orgonát is felszentelték. Az ünnepség felszólalói a magyar nemzet összetartozásának és összefogásának fontosságát hangsúlyozták.


2019. október 7.
Kövér László: Székelyföldnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria