HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Az U13-as Székely Jégkorong Válogatott a ...

Az U13-as Székely Jégkorong Válogatott a csehországi SIDA CUP tornán

Az U13-as Székely Válogatott - a tavalyi sikeres “Igor Loro” bolzánói torna után - idén a csehországi Prostejovban rendezett SIDA CUP-ra kapott meghívást. A világ közvetlen élvonalához tartozó Csehország és Szlovákia korosztályos klubcsapatait és egy korosztályos nemzeti válogatottat is felvonultató tornára a székely gyerekek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet közreműködésével jutottak el.

“Az igazi fejlődés akkor észlelhető, ha kitörünk a komfortzónánkból és egyre keményebb megmérettetésekben van részünk. Ebből az alapelvből kiindulva építettük fel a 2015-2016-os idényben az U13-as Székely Válogatott programját” -  fogalmazott Antal Előd vezetőedző.  

Egy egész idényes megfigyelés után, Székelyföld három legerősebb utánpótlást nevelő bázisainak edzői a következő keretet állították össze a SIDA CUP-ra: 

 

Név

Pozicío

Származás

1

Bíró Nándor

Kapus

Csíkmadaras

2

Olaru Alex

Kapus

Csíkkarcfalva

3

Simó Joel

Kapus

Csíkszereda

4

Sándor Bence

Hátvéd

Gyergyócsomafalva

5

Portik Krisztián

Hátvéd

Gyergyóditró

6

Salamon Zoltán

Hátvéd

Csíkszereda

7

Máthé Csongor

Hátvéd

Csíkszentdomokos

8

Máthé Blanka

Hátvéd

Csíkszentdomokos

9

Bács Andor

Hátvéd

Csíkszentdomokos

10

Both Péter

Hátvéd

Csíkdánfalva

11

Kedves Tamás

Csatár

Gyergyócsomafalva

12

Szász Márton

Csatár

Gyergyóújfalu

13

Farkas László

Csatár

Csíkszereda

14

Adorján Koppány

Csatár

Csíkszereda

15

Ravasz Csanád

Csatár

Csíkszereda

16

Márton Botond

Csatár

Csíkszentdomokos

17

Györffy Szilárd

Csatár

Csíkszereda

18

Ambrus Csongor

Csatár

Csíkdánfalva

19

Szabó Dávid

Csatár

Csíkdánfalva

20

Antal Lehel

Csatár

Csíkdánfalva

21

Császár Hunor

Csatár

Csíkmadaras

22

Antal Előd

Edző

Csíkszereda

23

Farkas Csaba

Edző

Gyergyószentmiklós

24

Márton Róbert

Csapatvezető

Csíkkarcfalva

 

A tornán a Székely Válogatott az ötödik helyet szerezte meg, miután az 1-4. helyosztóra való bejutás egyetlen gólon múlt.

“A sokkal erősebb jégkorong-kultúrával rendelkező ellenfeleinkkel  felvettük a harcot és senkivel szemben nem játszottunk alárendelt szerepet. Egyértelműen letisztult az is, hogy miben erősebbek az ellenfeleink, és milyen technikai és taktikai elemeken kell dolgozni azért, hogy esélyünk legyen még közelebb kerülni a komoly hokis nemzetekhez” – vonta le a következtetést Antal Előd. “Egyéniségfejlesztés, nemzeti öntudat és hovatartozás terén is nagyot léptünk előre. Egyre erősebbek a kapcsolatok a gyerekek, a szülők és az edzők között. Az idény közben észlelhető súrlódások feledésbe merültek és mindenki számára egyértelművé vált, hogy csak szoros összefogással, konkrét célkitűzésekkel és akarattal lehet fejlődni. Közösen!”

 

A torna eredményei a következőképpen alakultak:

Prostějov - Secler Select 4:4 (Gólszerzőink: Ravasz Csanád, Győrffy Szilárd, Ambrus Csongor, Szász Márton)

Secler Select - 3b Slovakia Lions 5:1 ( Gólszerzőink: Ambrus Csongor, Márton Botond, Győrffy Szilárd, Kedves Tamás, Farkas László)

Secler Select - MD Šumperk 1:3 (Gólszerző: Szabó Dávid)

 

Csoportrangsor:

1. Šumperk 
2. Prostějov
3. Secler Select
4. 3b Slovakia Lions

 

5-8 helyért:

Secler Select - Ružinov Bratislava 10-2 (Gólszerzőink: Ambrus Csongor 4, Marton Botond 3, Ravasz Csanád, Kedves Tamás 2)

Secler Select - Černí Vlci 2:1 (Gólszerzőink: Márton Botond, Kedves Tamás)

 

Végső tabella: 

1. Přerov (CZE)
2. Vsetín (CZE)
3. Šumperk (CZE)
4. Prostějov(CZE)
5. Secler Select (SIC)
6. Černí Vlci (CZE)
7. 3b Slovakia Lions (SVK)
8. Ružinov (SVK).

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria