HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Délvidéki fejlesztési fórum

Délvidéki fejlesztési fórum

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és munkatársai délvidéki fejlesztési szakértőkkel folytattak párbeszédet a Kárpát-haza Fejlesztési Hálózatról az intézet budapesti székházában. A sorrendben 11. fejlesztési fórummal lezárult az intézet február óta zajló Kárpát-medencei szakmai rendezvénysorozata.

A Kárpát-haza Fejlesztési Hálózat immár 300 regisztrált Kárpát-medencei szakértőből áll. A záró budapesti fórumon negyvennégy délvidéki szakember vett részt a gazdasági és társadalmi élet szinte minden területéről.

Szász Jenő, az NSKI elnöke az intézet célkitűzéseinek bemutatása után átfogó képet vázolt fel a Kárpát-medence magyar közösségeit érintő kihívásokról és a lehetséges megoldásokról. Molnár György, az NSKI Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóságának vezetője „A Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja a Kárpát-medencében” címmel tartott előadásában részletesen bemutatta az intézet hálózatépítési terveit és fejlesztési programjavaslatait. Ginter Gábor tervező-elemző munkatárs ezután vázolta a program végrehajtásához várhatóan rendelkezésre álló európai uniós forrásokat, majd Suhajda Attila a szakértői hálózat működését segítő informatikai háttér (www.karpat-haza.eu) alkalmazásáról tartott bemutatót a megjelenteknek.

A délvidéki szakértők hozzászólásaikban megerősítették a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködés szükségességét és aktív közreműködést ígértek a soron következő szakmai feladatokban.

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria