HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Diákseregszemlét tartottak a jubileumi Versünnep Fesztivál ...

Diákseregszemlét tartottak a jubileumi Versünnep Fesztivál szervezői

A hétvégén tartották meg a jubileumi Versünnep Fesztivál Diákseregszemléjét Budapesten. Az idén 10 éves Versünnep Fesztivál általános- és középiskolás versmondóinak gáláján a Kárpát-medencében megrendezett elődöntők legjobbjai léptek fel Budapesten.

A Bánffy György Kulturális Szalon és a Székelyföldi Verstábort szervező Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület együttműködve a Versünnep Alapítvánnyal közösen 10 határon túli településen szervezett versmondó versenyt Kárpát-medencei Versünnep néven. Az eseménysorozat célja a magyar versmondó hagyományok és a magyar nyelv ápolása, a magyar irodalom és kultúra népszerűsítése, valamint a Kárpát-medence tehetséges fiataljainak segítése és támogatása. A legjobbak fellépési lehetőséget nyertek a budapesti Játékszínen megtartott gálaműsoron.

„A Versünnep Fesztivál, azon felül, hogy kiváló alkalmat teremt kultúránk ápolására, lehetőséget ad a nemzeti irodalmunk iránt elkötelezett magyar fiataloknak, hogy kapcsolatba léphessenek egymással és így újjászőjék/újjászőjük a nemzet valamikor szétszakított, de még élő és szervesen létező kelméjét.” – vallja az ünnepséget támogató Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Szász Jenő.

„Az idén 10 éves Versünnep Fesztivál rendezvénysorozat azzal a céllal indult útjára, hogy segítse, pártfogolja a klasszikus és a kortárs magyar költészet alkotásainak népszerűsítését, mégpedig egyedülálló módon, színművészek és előadó-művészek részére meghirdetett vers- és prózamondó verseny megrendezésével. A jubileum igazolja törekvésünk létjogosultságát. Két éve lehetővé tettük, hogy civil közösségek is csatlakozzanak a Versünnep Fesztiválhoz, és egyre többen teszik ezt, akik felismerték a vers szeretetének, a versek megértésének és a költők magyar nyelven elmondott szavainak fontosságát.” – írja Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Kárpát-medencei Versünnep Diákseregszemléjén Vajdaságból Radakov Amina (Szabadka), Barát Dániel (Horgos), Horváth Kamilla (Csantavér), Bodor Sára (Topolya), Dupák Fanni (Csóka), Marx Éva (Csóka) és Némedi Emese (Szabadka) mutatkozott be a magyar fővárosban megtartott gálaműsoron.

Forrás: Vajdaság  Ma – Basity Gréta

Videó összefoglaló a rendezvényről

 

 

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria