HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Diákseregszemlét tartottak a jubileumi Versünnep Fesztivál ...

Diákseregszemlét tartottak a jubileumi Versünnep Fesztivál szervezői

A hétvégén tartották meg a jubileumi Versünnep Fesztivál Diákseregszemléjét Budapesten. Az idén 10 éves Versünnep Fesztivál általános- és középiskolás versmondóinak gáláján a Kárpát-medencében megrendezett elődöntők legjobbjai léptek fel Budapesten.

A Bánffy György Kulturális Szalon és a Székelyföldi Verstábort szervező Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület együttműködve a Versünnep Alapítvánnyal közösen 10 határon túli településen szervezett versmondó versenyt Kárpát-medencei Versünnep néven. Az eseménysorozat célja a magyar versmondó hagyományok és a magyar nyelv ápolása, a magyar irodalom és kultúra népszerűsítése, valamint a Kárpát-medence tehetséges fiataljainak segítése és támogatása. A legjobbak fellépési lehetőséget nyertek a budapesti Játékszínen megtartott gálaműsoron.

„A Versünnep Fesztivál, azon felül, hogy kiváló alkalmat teremt kultúránk ápolására, lehetőséget ad a nemzeti irodalmunk iránt elkötelezett magyar fiataloknak, hogy kapcsolatba léphessenek egymással és így újjászőjék/újjászőjük a nemzet valamikor szétszakított, de még élő és szervesen létező kelméjét.” – vallja az ünnepséget támogató Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Szász Jenő.

„Az idén 10 éves Versünnep Fesztivál rendezvénysorozat azzal a céllal indult útjára, hogy segítse, pártfogolja a klasszikus és a kortárs magyar költészet alkotásainak népszerűsítését, mégpedig egyedülálló módon, színművészek és előadó-művészek részére meghirdetett vers- és prózamondó verseny megrendezésével. A jubileum igazolja törekvésünk létjogosultságát. Két éve lehetővé tettük, hogy civil közösségek is csatlakozzanak a Versünnep Fesztiválhoz, és egyre többen teszik ezt, akik felismerték a vers szeretetének, a versek megértésének és a költők magyar nyelven elmondott szavainak fontosságát.” – írja Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Kárpát-medencei Versünnep Diákseregszemléjén Vajdaságból Radakov Amina (Szabadka), Barát Dániel (Horgos), Horváth Kamilla (Csantavér), Bodor Sára (Topolya), Dupák Fanni (Csóka), Marx Éva (Csóka) és Némedi Emese (Szabadka) mutatkozott be a magyar fővárosban megtartott gálaműsoron.

Forrás: Vajdaság  Ma – Basity Gréta

Videó összefoglaló a rendezvényről

 

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria