Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > „Dobbal nem lehet verebet fogni”

„Dobbal nem lehet verebet fogni”

2015. május 5-én Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Bárdos András vendége volt a Story4 csatorna 7/24 című hírműsorában. Az NSKI vezetője azokat az utóbbi időben szárnyra kapott híreszteléseket cáfolta, miszerint „nem tartja szerencsésnek, ha újságírók az intézet munkája felől érdeklődnek.”

Elmondása szerint a világon bárhol, így Magyarországon is – nemzeti érdekből – egy döntés-előkészítő, annak megalapozását szolgáló adat vagy adatsor nyilvánosságra hozása nem lehetséges a döntés meghozatala előtt. A Nemzeti Összetartozás Bizottságának meghallgatásán erről esett szó, nem pedig arról, hogy ne nyilatkozna a sajtónak vagy korlátozná az újságírók munkáját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amelynek valamennyi munkatársa C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon esik át – tulajdonképpen olyan döntés-előkészítő tanulmányokat is végez a kormány számára, amelyek nemzetbiztonsági adatokat is tartalmaznak, ezért a döntés megszületése előtt ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Az elnök elmondása szerint üdvös lenne, ha minden politikai erő, attól függetlenül, hogy jobb- vagy baloldali értékrendet képvisel, a környező országok példáját szem előtt tartva összefogást tanúsítana ebben a kérdésben.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke úgy véli, hogy a magyarság jövője a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott tizenötmilliós magyar nemzetben van és közös tervezésre, cselekvésre buzdított minden magyar vagy magyar kultúrkörhöz tartozó embert.

A 7/24 Híradó összeállítását és Bárdos András stúdióbeszélgetését Szász Jenővel alább tekintheti meg.

 

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Adatvédelmi tájékoztató, Szakmai tevékenység, Impresszum, Hírek, Oldaltérkép, Fotógaléria

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2021