HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > „Dobbal nem lehet verebet fogni”

„Dobbal nem lehet verebet fogni”

2015. május 5-én Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Bárdos András vendége volt a Story4 csatorna 7/24 című hírműsorában. Az NSKI vezetője azokat az utóbbi időben szárnyra kapott híreszteléseket cáfolta, miszerint „nem tartja szerencsésnek, ha újságírók az intézet munkája felől érdeklődnek.”

Elmondása szerint a világon bárhol, így Magyarországon is – nemzeti érdekből – egy döntés-előkészítő, annak megalapozását szolgáló adat vagy adatsor nyilvánosságra hozása nem lehetséges a döntés meghozatala előtt. A Nemzeti Összetartozás Bizottságának meghallgatásán erről esett szó, nem pedig arról, hogy ne nyilatkozna a sajtónak vagy korlátozná az újságírók munkáját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amelynek valamennyi munkatársa C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon esik át – tulajdonképpen olyan döntés-előkészítő tanulmányokat is végez a kormány számára, amelyek nemzetbiztonsági adatokat is tartalmaznak, ezért a döntés megszületése előtt ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Az elnök elmondása szerint üdvös lenne, ha minden politikai erő, attól függetlenül, hogy jobb- vagy baloldali értékrendet képvisel, a környező országok példáját szem előtt tartva összefogást tanúsítana ebben a kérdésben.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke úgy véli, hogy a magyarság jövője a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott tizenötmilliós magyar nemzetben van és közös tervezésre, cselekvésre buzdított minden magyar vagy magyar kultúrkörhöz tartozó embert.

A 7/24 Híradó összeállítását és Bárdos András stúdióbeszélgetését Szász Jenővel alább tekintheti meg.

 

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria