HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A sportág népszerűsítése volt a célja annak a strandvízilabda tornának, amit a SEPTIMIA Szabadidőközpontban rendeztek hétvégén. A július 18-19-én ragyogó időben megtartott barátságos tornán négy csapat vett részt, a Sportliget S.E. Budapestről, a Transylvanian Owl's és a Mini-Max Sportklub Marosvásárhelyről, valamint az Egri Vízmű S.C. A torna fővédnöke dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja volt.

A rendezvényt Lukács Bence Ákos konzul nyitotta meg, aki beszédében a sport határokon átnyúló és nemzetegyesítést szolgáló erejét hangsúlyozta.

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, az esemény megálmodója köszöntőjében elmondta, hogy a torna elsődleges célja a vízilabda sport népszerűsítésén és a sportág magyar eredményeinek bemutatásán túl, a sport területén is megnyilvánuló magyar-magyar együttműködés felmutatása és erősítése volt. 

A torna a helyi közönség programokba történő aktív bevonásával zajlott, hogy a nézőkkel testközelből is megismertessék a vízilabda sportágat, amelyet többségében eddig csak tévében láthattak. Ennek fényében jó volt látni, hogy sok kisgyerek is bekapcsolódott a nekik szervezett játékokba, ahol rövid bemelegítő után edzést, majd egykapus játékot láthattak azok, akik kilátogattak a helyszínre. 

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A torna bronzmérkőzését a két marosvásárhelyi együttes, a Transylvanian Owl's és a Mini-Max csapata játszotta. Ez utóbbi az előző napi 1:2-es (6:3, 3:6, 5:6) győzelem után, vereséget szenvedett a rutinosabb játékosokból álló Vásárhelyi Baglyoktól, és így a torna IV. helyezését szerezte meg.

A torna döntőjét a két magyarországi együttes játszotta. A csoportmérkőzések során a Sportliget S.E. 2:0-ra (6:4, 6:3) simán verte az Eger csapatát. A döntőben azonban, késhegyig kiélezett szoros küzdelemben, az Egri Vízművek csapata szerezte meg a győzelmet és a döntő szettben 6:5-re, összességében pedig 2:1-re győzte le a fővárosi együttest, megszerezve ezzel az I. Székelyudvarhelyi Strandvízilabda Torna trófeáját.

Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A torna legjobb játékosa 18 lőtt góllal a Sportliget S.E. pólósa, Drágus Richárd lett. A torna legjobb kapusa Simon László, az Egri Vízmű SE. hálóőre lett. A torna legfiatalabb játékosa címet – megosztva – a marosvásárhelyi Mini-Max Sportklub két 13 éves játékosa, Magyary Előd és Kovács Áron kapta.

 Először szerveztek strandvízilabda tornát Székelyudvarhelyen

A díjakat Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át, aki megköszönve a helyszín nyújtotta lehetőséget és a kitűnő szervezést, reményét fejezte ki a torna jövőbeni megrendezésével kapcsolatosan is.

 

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria