HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a ...

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetése a  nemzeti integrációt szolgáló új, XXI. századi megoldások kidolgozása és rendszerbe foglalása, s ennek részeként Kárpát-medencei szintű hálózatfejlesztési együttműködések kezdeményezése. Az erdő- és vadgazdálkodás területe is lehetőséget nyújt Kárpát-medencei hálózatépítésre, uniós fejlesztési projektek előkészítésére.

 

A Küküllő Erdő- és Legelő Magántulajdonosok Szövetsége és a Parajdi Magánerdészet 2014. július 16-17. között, Parajdon „Természetes Erdőfelújítások – a fenntartható gazdálkodás lehetőségei Székelyföldön” címmel regionális konferenciát szervez.

A konferencián részt vesznek a székelyföldi magánerdő és legelő tulajdonosok mellett, a székelyföldi közbirtokosságok képviselői, valamint a magyarországi szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselői is.

A konferencia társszervezője és támogatója a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a rendezvény fővédnöke: Szász Jenő, az NSKI elnöke.

A konferencia lehetőséget teremt a székelyföldi és magyarországi szakemberek közötti szakmai ismeretek átadására, kapcsolatok építésére, a tudás és jó gyakorlatok kölcsönös átadására, valamint a hálózati együttműködés Kárpát-medencei kiterjesztésének megvitatására. A tervezett program részeként műhelymunkára kerül sor, melynek célja egy fejlesztési projektkezdeményezés körvonalazása, és a további tervezési feladatok meghatározása. 

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A rendezvény előkészítése céljából 2014. május 23-án, pénteken egyeztetésre került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben, melynek célja az érintett székelyföldi és magyarországi szakemberek közreműködésével a parajdi konferencia programjának összeállítása, az előadások témáinak meghatározása, az előadók felkérése, egy Kárpát-medencei erdő- és vadgazdálkodási hálózatfejlesztési projekt lehetőségének közös átgondolása.

Hírek
2019. március 26.
Sydneyben is díjazták a rajz- és esszépályázat résztvevőit

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által – a magyar zászló és címer emléknapja alkalmából – meghirdetett rajz- és esszépályázat lezárásaként – Magyarország Sydney-i Külgazdasági és Konzuli Irodájának együttműködésével – 2019. március 17-én, Glendenningben díjazták az ausztráliai magyarságtól érkező legjobb pályamunkák alkotóit. A Délvidéki Magyar Klubban megtartott díjátadón dr. Mikola István, Magyarország canberrai nagykövete, valamint Fráter Olivér, Magyarország Sydney-i Külgazdasági és Konzuli Irodájának vezető konzulja, az NSKI korábbi elnökhelyettese adta át a díjakat és az elismerő okleveleket.


2019. március 26.
„Kelj föl, sugaras Nap!” – identitáserősítés az erdélyi Fehér megyei mélyszórványban

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi mélyszórványban történő identitáserősítő programsorozatának folytatásaként, a Magyar gyermek magyar iskolába” című oktatási és nevelési mintaprojekt keretében 2019. március 22-e és 24-e között az erdélyi Fehér-megyében található szórványközösségek óvodás és elemi iskolás diákjai, szüleik és pedagógusok vehettek részt a „Kelj föl, sugaras Nap!” című interaktív gyermekfoglalkozáson.


2019. március 25.
Az NSKI rajzpályázatának kárpátaljai díjátadó ünnepsége és Szent Korona miniszobor-avatás

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adott otthont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat hagyományos kárpátaljai díjátadójának. A 2019. március 19-én hagyományos jelleggel megrendezett eseményen huszonnyolc kárpátaljai díjazott vehette át nyereményeit és az elismerő okleveleket. A díjátadót követően a résztvevők felavatták Kolodkó Mihály kárpátaljai szobrászművész Szent Koronát ábrázoló bronz miniszobrát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria