HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a ...

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetése a  nemzeti integrációt szolgáló új, XXI. századi megoldások kidolgozása és rendszerbe foglalása, s ennek részeként Kárpát-medencei szintű hálózatfejlesztési együttműködések kezdeményezése. Az erdő- és vadgazdálkodás területe is lehetőséget nyújt Kárpát-medencei hálózatépítésre, uniós fejlesztési projektek előkészítésére.

 

A Küküllő Erdő- és Legelő Magántulajdonosok Szövetsége és a Parajdi Magánerdészet 2014. július 16-17. között, Parajdon „Természetes Erdőfelújítások – a fenntartható gazdálkodás lehetőségei Székelyföldön” címmel regionális konferenciát szervez.

A konferencián részt vesznek a székelyföldi magánerdő és legelő tulajdonosok mellett, a székelyföldi közbirtokosságok képviselői, valamint a magyarországi szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselői is.

A konferencia társszervezője és támogatója a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a rendezvény fővédnöke: Szász Jenő, az NSKI elnöke.

A konferencia lehetőséget teremt a székelyföldi és magyarországi szakemberek közötti szakmai ismeretek átadására, kapcsolatok építésére, a tudás és jó gyakorlatok kölcsönös átadására, valamint a hálózati együttműködés Kárpát-medencei kiterjesztésének megvitatására. A tervezett program részeként műhelymunkára kerül sor, melynek célja egy fejlesztési projektkezdeményezés körvonalazása, és a további tervezési feladatok meghatározása. 

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A rendezvény előkészítése céljából 2014. május 23-án, pénteken egyeztetésre került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben, melynek célja az érintett székelyföldi és magyarországi szakemberek közreműködésével a parajdi konferencia programjának összeállítása, az előadások témáinak meghatározása, az előadók felkérése, egy Kárpát-medencei erdő- és vadgazdálkodási hálózatfejlesztési projekt lehetőségének közös átgondolása.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria