HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Mécs László Emlékév > Az Emlékév hírei > Három pályázati felhívás Nagykaposon, a Mécs ...

Három pályázati felhívás Nagykaposon, a Mécs László-emlékév kapcsán

Nagykapos. Három pályázatot hirdetett meg alap- és középiskolás diákok számára a Nagykapos és Vidéke Társulás, a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola a Nemzetstratégiai Kutatóintézet társszervezésében a Mécs László-emlékév keretében.

Gabri Rudolf, az Ung-vidéki szervezet elnöke lapunknak elmondta, a Mécs László Versmondó Fesztivált 2015. május 29-én tartják a városháza nagytermében. Erre korcsoportok szerint négy kategóriába osztva jelentkezhetnek a gyerekek, akiknek két Mécs-költeményt kell előadniuk. A versenyzőket neves színművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli, és a győztesek részvételével később gálaestet szerveznek. Az alapiskolás diákok számára meghirdették a Mécs László Rajzpályázatot, melyre Mécs László egy versének illusztrációjával, a költő portréjával és különböző tematikus rajzokkal lehet benevezni. A verseny eredményét a Mécs László Versmondó Fesztivál gáláján hirdetik ki, a beküldött pályamunkákból kiállítás nyílik. A Mécs László Esszéíró Pályázatra az alapiskolák felső tagozatos tanulói, valamint középiskolás diákok nevezhetnek, nekik az előre meghatározott témakörök közül választva minimum 2, maximum 3 oldalas munkát kell elkészíteniük. A pályázat eredményét szintén a Mécs-gálán hirdetik ki.

Gabri Rudolf tájékoztatása szerint fölvették a kapcsolatot a pap költő egyik unokaöccsével, Mécs László nemzetközi hírű hegymászóval, aki még ebben a hónapban Nagykaposon tart előadást. A sportember felajánlotta, hogy vezetésével mindhárom pályázat győztesei részt vehetnek a Mécs László Emléktúrán. A meghirdetett versenyekre jelentkezni a hónap végéig lehet, az érdeklődők bővebb felvilágosítást a szervezők honlapjain, egyebek mellett a www.nvt-magyarhaz.eu weboldalon találnak. A Mécs László-emlékév fővédnöke Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Forrás: ÚJ SZÓ - Leczo Zoltán

Kapcsolódó anyagok

Pályázatok Mécs Lászlóhoz kötődően - Videoösszeállítás, hírek.sk

 

Mécs László Emlékév
Az Emlékév hírei
Versenyfelhívások
Mécs László Dokumentumportál
Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria