HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Hungarikum Fesztivál Csepelen 

Hungarikum Fesztivál Csepelen

Október 11-én, Budapest 21. kerületében Hungarikum Fesztivált rendeztek az NSKI közreműködésével. A fesztivál célja az értékátörökítés, az ősök által hátrahagyott különlegességeink bemutatása, valamint a nemzeti identitástudat és a nemzeti összetartozás erősítése volt.

Magyarország kormánya két évvel ezelőtt döntött a magyar nemzeti értékek közösségi oltalom alá emeléséről. A hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény értelmében a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő találmányok, irodalmi, zenei, nyelvi, népművészeti művek, kiemelkedő személyiségek, az ő életművük; valamint különböző termékek, azok készítési módja; sportelemek, szolgáltatások, őshonos vagy nemesített állatok, növények nemzeti értékét és védelmét speciális tanúsító védjegy is biztosítja.

Azóta a hungarikumok széles körben történő megismertetése, színvonaluk és minőségük folyamatos fenntartása érdekében rengeteg rendezvényt szerveztek országszerte. Október 11-én, Budapest 21. kerületében rendeztek Hungarikum Fesztivált az NSKI közreműködésével. A cél itt is az értékátörökítés, az ősök által hátrahagyott különlegességeink bemutatása, valamint a nemzeti identitástudat és a nemzeti összetartozás erősítése volt.

 Hungarikum Fesztivál Csepelen

„A mai napon Csepelen ünnepelhetjük nemzeti értékeink egyik legfontosabb jelképét, a Hungaricumot. E rendkívüli értéktár kitűnő bizonyítéka a magyarok tehetségének, szorgalmának és bölcs életvezetésének. A Hungaricumok kincsesládája széles sávban mutatja fel mindazokat a szellemi és tárgyi értékeinket, amelyeket eleink itt a Kárpát-hazában létrehoztak vagy feltaláltak. A halasi csipke, az ősi solymászat vagy a táncház-mozgalom éppúgy jelen van ma itt, mint a szemet-szájat gyönyörködtető magyar ételek, nemesített vagy őshonos növények és italok egész sora. Meggyőződésem, hogy ezen nemzeti értékeink védelme jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti azonosság- és összetartozás-tudat kialakulásához és annak megszilárdításához. Ezek széles körű hazai és külföldi bemutatása az ország-márka erősítése tekintetében válik a jövőre nézve meghatározó jelentőségűvé.” – hangsúlyozta köszöntő beszédében Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese.

 

    Hungarikum Fesztivál Csepelen    Hungarikum Fesztivál Csepelen

       

 

 

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria