HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

A program célja, hogy minél több helyi diák diplomát szerezhessen, akik ezáltal könnyebben találhatnak munkát Székelyföldön – közölte Ilyés Orsolya, a projekt koordinátora. Mint mondta, a tavasszal indított hasonló tanfolyamhoz képest a mostani majdnem kétszer annyi ideig fog tartani (55 óra), ezáltal lehetőség nyílik a tananyag részletesebb kielemzésére.

A diákoknak heti egy alkalommal tartanak háromórás előadást, melyből egy órát arra szánnak, hogy a korábban tanultakkal kapcsolatos feladatokat oldjanak meg önállóan a részvevők, tanári felügyelet mellett. „Erre azért van szükség, mert a tanulók többsége nincs hozzászokva az önálló munkához, az érettségin pedig egyedül kell dolgozniuk. A szilencium ideje alatt megoldott feladatokat helyben kiértékelik a tanárok, így azonnali visszajelzést kaphatnak” – fejtette ki Ilyés Orsolya.

Az első néhány alkalommal tanulásmódszertant oktatnak, mivel úgy tapasztalták, hogy a jelentkezők közül sokan nem rendelkeznek ilyenfajta tudással. „Az idei érettségin a legutóbbi programban részt vett diákok hetven-nyolcvan százaléka ment át. Ezt az arányt szeretnénk tovább növelni” – tette hozzá a koordinátor, akitől megtudtuk, jelentkezéskor tudásszintfelmérő tesztet kell kitölteniük a tanulóknak.

A képzéseket Székelyudvarhelyen a MÜTF Oktatási Központban, Szentegyházán a Gábor Áron Líceumban, Székelykeresztúron pedig a Media Team Kft. székhelyén tartják. Jelentkezni december 15-éig lehet, hétköznapokon reggel kilenc és délután négy óra között, az említett helyszíneken. A helyek száma egyébként korlátozott.

 

Forrás: székelyhon.ro

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria