HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

Ingyenes érettségi felkészítő három udvarhelyszéki településen

A program célja, hogy minél több helyi diák diplomát szerezhessen, akik ezáltal könnyebben találhatnak munkát Székelyföldön – közölte Ilyés Orsolya, a projekt koordinátora. Mint mondta, a tavasszal indított hasonló tanfolyamhoz képest a mostani majdnem kétszer annyi ideig fog tartani (55 óra), ezáltal lehetőség nyílik a tananyag részletesebb kielemzésére.

A diákoknak heti egy alkalommal tartanak háromórás előadást, melyből egy órát arra szánnak, hogy a korábban tanultakkal kapcsolatos feladatokat oldjanak meg önállóan a részvevők, tanári felügyelet mellett. „Erre azért van szükség, mert a tanulók többsége nincs hozzászokva az önálló munkához, az érettségin pedig egyedül kell dolgozniuk. A szilencium ideje alatt megoldott feladatokat helyben kiértékelik a tanárok, így azonnali visszajelzést kaphatnak” – fejtette ki Ilyés Orsolya.

Az első néhány alkalommal tanulásmódszertant oktatnak, mivel úgy tapasztalták, hogy a jelentkezők közül sokan nem rendelkeznek ilyenfajta tudással. „Az idei érettségin a legutóbbi programban részt vett diákok hetven-nyolcvan százaléka ment át. Ezt az arányt szeretnénk tovább növelni” – tette hozzá a koordinátor, akitől megtudtuk, jelentkezéskor tudásszintfelmérő tesztet kell kitölteniük a tanulóknak.

A képzéseket Székelyudvarhelyen a MÜTF Oktatási Központban, Szentegyházán a Gábor Áron Líceumban, Székelykeresztúron pedig a Media Team Kft. székhelyén tartják. Jelentkezni december 15-éig lehet, hétköznapokon reggel kilenc és délután négy óra között, az említett helyszíneken. A helyek száma egyébként korlátozott.

 

Forrás: székelyhon.ro

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria