HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Interaktív történelemóra

Interaktív történelemóra

Interaktív történelemórát szervezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a magyar honfoglalásról erdélyi óvodásoknak, iskolásoknak. 

Az előadássorozat célja az ismeretterjesztés, illetve a közös magyar történelmi múlt élményszerű megismerése. Kolozsváron Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese köszöntötte a János Zsigmond Unitárius Kollégium óvodásait és kisiskolásait és a Báthori István Elméleti Líceum diákjait.

A Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár helyszíneken február 10. és 14. között megrendezett előadássorozat szakmai programja keretében a honfoglalás eseményeinek, történelmi összefüggéseinek, illetve a korabeli női, férfi, viseletek, ékszerek és használati tárgyak mellett, harci bemutató keretében a szablya, a fokos bárd, az íj és a korbácsbuzogány használatával ismerkedhettek meg a résztvevők.

Az előadásokat és a harci bemutatót Dr. Hidán Csaba László régész-történész a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa, harcművészet oktató és az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola tagjai tartották. Az előadássorozaton Erdélyben több mint ezer óvodás, kis-és középiskolás külhoni diák és kísérőik szerezhettek a honfoglalás koráról élményszerű ismereteket.

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria