HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Interaktív történelemóra

Interaktív történelemóra

Interaktív történelemórát szervezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a magyar honfoglalásról erdélyi óvodásoknak, iskolásoknak. 

Az előadássorozat célja az ismeretterjesztés, illetve a közös magyar történelmi múlt élményszerű megismerése. Kolozsváron Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese köszöntötte a János Zsigmond Unitárius Kollégium óvodásait és kisiskolásait és a Báthori István Elméleti Líceum diákjait.

A Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár helyszíneken február 10. és 14. között megrendezett előadássorozat szakmai programja keretében a honfoglalás eseményeinek, történelmi összefüggéseinek, illetve a korabeli női, férfi, viseletek, ékszerek és használati tárgyak mellett, harci bemutató keretében a szablya, a fokos bárd, az íj és a korbácsbuzogány használatával ismerkedhettek meg a résztvevők.

Az előadásokat és a harci bemutatót Dr. Hidán Csaba László régész-történész a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa, harcművészet oktató és az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola tagjai tartották. Az előadássorozaton Erdélyben több mint ezer óvodás, kis-és középiskolás külhoni diák és kísérőik szerezhettek a honfoglalás koráról élményszerű ismereteket.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria