akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > „Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt ...

„Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt évben” című konferencia

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2021. december 2-án rendezi meg a „Kárpát-medencei oktatáskutatások eredményei az elmúlt öt évben” című konferenciáját.

Az Intézet alapítása óta kiemelt figyelmet szentel a Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás helyzetének, fejlesztésének.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az elmúlt években számos regionális, és Kárpát-medencei léptékű alap, és alkalmazott kutatást valósított meg.
A rendezvény keretében az elmúlt évek tapasztalatait, illetve ezek hasznosíthatóságát kívánjuk szélesebb körben ismertetni, ezzel is felhívva a figyelmet a téma kiemelt fontosságára, melyet a mostani világjárvány hatásai még inkább felerősítettek.

Az esemény keretében a távoktatás hatásait, a pedagógusok digitális attitűdjeit, a szórványoktatás helyzetét, az oktatás versenyképességének bemutatását, illetve a jövőbe tekintő fejlesztési javaslatok kérdéskörét kívánjuk körüljárni.

Örömünkre és megtiszteltetésünkre szolgálna, ha részt venne a 10:00 órakor kezdődő online eseményünkön.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Kérjük, jelezze részvételi szándékát 2021.11.19.12:00 óráig a balazs.vozar@nski.gov.hu email címen.

A rendezvény tervezett programja az alábbi linken tölthető le: PROGRAM

Hírek
2021. december 27.
Robbanás előtt az ipari kender

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet átfogó, komplex ipari kendergazdaság-fejlesztési programot dolgozott ki, amely különféle termékpályákat foglal magában a termeléstől a feldolgozáson át az értékesítésig. Az ipari kender számára a Kárpát-medence kifejezetten jó adottságokkal bír, a növény minden része, így a mag, a rost, a pozdorja, a virágzat és a levélzet szempontjából is sokoldalú lehetőségekkel számolhatnak a termelők és a feldolgozók. Míg a Kárpát-medencére kiterjedő magyarországi kezdeményezés éppen csak elindult, addig Kína, a világ ipari kenderfelhasználásának 70%-át képes biztosítani. Pásztor Zsolttal, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet agrárgazdasági referensével beszélgettünk.


2021. december 9.
„Határtalanul a Kárpát-medencében”

2021. december 7.
Kihirdették a XX. Lakiteleki Filmszemle díjait

A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Kft., illetve a Dunaversitas Egyesület közös szervezésében került megrendezésre 2021. november 17-19. között a jubileumi XX. Lakiteleki Filmszemle. Az idei, Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére meghirdetett rendezvényre a Nemzetstratégiai Kutatóintézet – az elmúlt évekhez hasonlóan ismét – különdíjakat ajánlott fel.


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
feliratkozás hírlevélre