HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat - Több ...

Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat - Több száz külhoni magyar önkéntes tűzoltó egy hálózati ernyő alatt

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével 2014. március 17-én tartotta alakuló ülését a Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltó Hálózat; néhány nappal később pedig Szentegyházán ötven székelyföldi önkormányzat kétszáz önkéntes tűzoltója megalakította a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltók Hálózatát is.

 

Kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat

Szentegyháza, 2014. március 22.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet fontosnak tartja az önkéntes tűzoltók tevékenységét, hiszen munkájuk Magyarországon és a külhonban is alapvetően a magyar emberek és javak védelmét szolgálja. A hálózati együttműködés célja, hogy tűzesetek, árvizek, tömegbalesetek, ipari katasztrófák bekövetkeztekor az önkéntes tűzoltó hálózat tagszervezetei azonnal mozgósíthatók legyenek és a hivatásos egységekkel összehangoltan nyújtsanak segítséget.

A szervezett összefogás veszélyhelyzetben a kölcsönös segítségnyújtást biztosítja. Az együttműködés lehetővé teszi a határon túli tűzmegelőzési, tűz- és kárelhárítási képességek fejlesztését, a feladatok ellátásához szükséges eszközök bővítését, az önkéntes tűzoltók képzését, segíti az utánpótlás nevelést és hozzájárul a tűzoltóhagyományok megőrzéséhez is.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatja valamennyi külhoni régió hasonló törekvéseit. A magyarországi szakmai kapcsolattartás operatív irányítását a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok látja el.

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria