HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Koszorúk és székely anyaföld az olimpiai ...

Koszorúk és székely anyaföld az olimpiai bajnok Keresztes Lajos sírján

A Magyar Birkózó Szövetség koszorúját – a tisztelet és emlékezés jelét – Németh Szilárd, a szövetség elnöke, és Bacsa Péter ügyvezető alelnök helyezte el Keresztes Lajos, az 1928-as amszterdami olimpia könnyűsúlyú bajnokának sírján az Új köztemetőben, a sportember születésének 115. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen részt vett Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese is. 

A Magyar Birkózó Szövetség feltett szándéka, hogy ápolja a hagyományokat, a régi bajnokok sírhelyeit látogassa, a nyughelyek rendben tartásában, esetleges felújításában közreműködjön, határon innen és túl. Az MBSZ, valamint a Nemzetstratégiai Intézet összefogott: az összefogás közös nevezője ezúttal Keresztes Lajos volt. A Magyar Birkózó Szövetség fel fogja venni a bajnok családjával a kapcsolatot, és segítséget nyújt az elhanyagolt sír rendbetételében, amely Budapesten, az Új köztemetőben található.

A koszorú elhelyezésével az 1900. április 30-án született Keresztes Lajos pályafutásának adóztak. Az olimpiai bajnok szülőhelyén, Alsósófalván május végén emléktáblát is avatnak a tiszteletére, és a helyi iskola tornaterme is az ő nevét veszi majd fel.

Parajd önkormányzati képviselője, Káli Árpád anyaföldet hozott, és terített el Keresztes Lajos sírja mellett, továbbá jelen volt Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese is, aki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet feladatának nevezte a közös magyar örökség felkarolását, amely itt, a Kárpát-medencében összeköt minket, magyarokat. „A magyar olimpiai mozgalom története egy kis eszenciája annak, ami velünk történt a XX. században. Keresztes Lajos egy olyan méltatlanul elfeledett bajnok, akinek az emléke nemcsak itt, Magyarországon, hanem szűkebb pátriájában, Székelyföldön is kikopott az emlékezetből, és ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy egy ilyen sportembernek méltó emléket állítsunk.” – mondta az NSKI elnökhelyettese.

Forrás: a Magyar Birkózó Szövetség honlapja

Koszorúk és székely anyaföld az olimpiai bajnok Keresztes Lajos sírján

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria