HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Kuti Dénes kiállításával nyílt meg a ...

Kuti Dénes kiállításával nyílt meg a Kárpát-haza Galéria

Kuti Dénes szovátai festőművész kiállításával nyílt meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája Budapesten. A megnyitón dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet. 

Ez a galéria a nemzetegyesítés egyik hídfőállása – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes köszöntő beszédében. Amellett, hogy művészeti küldetést is teljesít, a kiállítóhely bemutatja az egyes nemzetrészek sajátos gazdagságát, amely nélkül csonka lenne a magyar kultúra, valamint megélhetővé teszi, hogy részesei lehessünk az egységes magyar kultúrának – tette hozzá a politikus.

Semjén Zsolt hangoztatta: a magyarság megmaradásához minden nemzetrészt meg kell őrizni, mert ezek gazdagságának az összessége adja a magyar kultúrának, örökségnek, jövőnek az egészét.

Akkor tudjuk egységben látni a kárpátaljai, a felvidéki, az erdélyi és a magyarországi művészetet, hogyha időről időre vannak olyan fórumok, kiállások, ahol az egyetemes magyarság gondolatkörében a nemzetrészek be tudnak mutatkozni.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke elmondta: a Kárpát-haza Galéria a kiemelkedő külhoni, kortárs képzőművészeti értékek bemutatására született. Az alapító Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencei magyar kulturális tér fejlesztése, és a nemzeti összetartozás erősítése miatt tartotta fontosnak, hogy Budapest egy ilyen kulturális központtal gyarapodjon.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke arról szólt, hogy Kuti Dénes képeiben a fényesség fogta meg a leginkább. "A tárlaton látható képek közvetítő alkotások, születésükhöz Erdély kellett" – vélekedett. Közölte, hogy jövőre elindul az MMA Nemzeti Szalon, az építészeti, a képzőművészeti, az ipar- és tervezőművészeti és a fotóművészeti szalon.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó dokumentumok
Tovább a Kárpát-haza Galériába
Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria