HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek >  Maroknyi székely legényke

Maroknyi székely legényke

Az elmúlt hetek-hónapok magyar jégkorongsikereihez csatlakozott az a huszonhárom piciny székely legényke is, akik a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Programjának „színeibe” öltözve a Dél-Tirolban megrendezett „Igor Loro” kupán második helyezést értek el. 

A tizenkét év alatti székely jégkorong válogatott - az U 12 Sekler Select - 6 ország 25 csapatát utasította maga mögé az olaszországi autonóm státussal rendelkező tartományban megrendezett tornán, csupán a döntőben találtak legyőzőre a csehországi SC Kolin csapatának személyében.

 

„A sport egy nemzet nagykövete és az is tudvalevő, hogy a székelyek nemzeti sportja a jégkorong. Ezekből az alapelvekből kiindulva kezdődött a 12 év alatti válogatott szervezése, célunk pedig nem volt más, mint a „székely hoki” fejlesztése,  a nemzeti öntudat és a hovatartozás megerősítése” – mondta Márton Róbert László csapatvezető. „Első lépésben egy ütemterv készült, amiben közös edzőtáborok és egy idényt befejező megmérettetés szerepelt. 2015 márciusára két edzőtábort, majd április hónapra egy nagyon erős nemzetközi tornán való részvételt terveztünk. A torna helyszínének - nem véletlenül - a Dél-Tirolban megrendezendő “Igor Loro” kupát választottuk, ami nem csak a nagyon erős színvonal miatt volt fontos, hanem a székelyek autonómia törekvései miatt is. Köszönjük a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek, hogy partnerséget vállalt törekvéseinkkel, nélkülük nem értük volna el ezt a sikert, ami bizakodással tölt el a jövőt illetően”

 

Az „Igor Loro” kupát kétévente szervezik, 2015-ben 6 ország 26 csapata vett részt, 470 sportolóval,  130 edzővel és csapatvezetővel. A négy nap alatt lejátszott 99 mérkőzésen és a torna szervezésében  52 önkéntes és 70 játékvezető működött közre. A mérkőzések 60 km-es körzetben 6 különböző  jégpályán zajlottak, a döntőt több mint 1.000 néző követte, közöttük egy 6 fős lelkes székely szurkolótábor is.

  

Csoportmérkőzések, első kör:

Academy Bolzano(Dél Tirol) – Secler Select  0-12

EHC Klosterse (Németország)– Secler Select 0-17

HC Pieve de Cadore (Olaszország)– Secler Select 0-11

 

Középszakasz:

Secler Select - HC Brumov-Bylnice (Csehország)3-2

LLZ Karnten (Ausztria)- Secler Select 0-6

Secler Select – Junior Viena Capitals(Ausztria) 3- 1

 

Döntő:

Secler Select – SC Kolin (Csehország) 1-6

 

Hajrá Magyarország, hajrá Székelyföld!

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria