HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek >  Maroknyi székely legényke

Maroknyi székely legényke

Az elmúlt hetek-hónapok magyar jégkorongsikereihez csatlakozott az a huszonhárom piciny székely legényke is, akik a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Programjának „színeibe” öltözve a Dél-Tirolban megrendezett „Igor Loro” kupán második helyezést értek el. 

A tizenkét év alatti székely jégkorong válogatott - az U 12 Sekler Select - 6 ország 25 csapatát utasította maga mögé az olaszországi autonóm státussal rendelkező tartományban megrendezett tornán, csupán a döntőben találtak legyőzőre a csehországi SC Kolin csapatának személyében.

 

„A sport egy nemzet nagykövete és az is tudvalevő, hogy a székelyek nemzeti sportja a jégkorong. Ezekből az alapelvekből kiindulva kezdődött a 12 év alatti válogatott szervezése, célunk pedig nem volt más, mint a „székely hoki” fejlesztése,  a nemzeti öntudat és a hovatartozás megerősítése” – mondta Márton Róbert László csapatvezető. „Első lépésben egy ütemterv készült, amiben közös edzőtáborok és egy idényt befejező megmérettetés szerepelt. 2015 márciusára két edzőtábort, majd április hónapra egy nagyon erős nemzetközi tornán való részvételt terveztünk. A torna helyszínének - nem véletlenül - a Dél-Tirolban megrendezendő “Igor Loro” kupát választottuk, ami nem csak a nagyon erős színvonal miatt volt fontos, hanem a székelyek autonómia törekvései miatt is. Köszönjük a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek, hogy partnerséget vállalt törekvéseinkkel, nélkülük nem értük volna el ezt a sikert, ami bizakodással tölt el a jövőt illetően”

 

Az „Igor Loro” kupát kétévente szervezik, 2015-ben 6 ország 26 csapata vett részt, 470 sportolóval,  130 edzővel és csapatvezetővel. A négy nap alatt lejátszott 99 mérkőzésen és a torna szervezésében  52 önkéntes és 70 játékvezető működött közre. A mérkőzések 60 km-es körzetben 6 különböző  jégpályán zajlottak, a döntőt több mint 1.000 néző követte, közöttük egy 6 fős lelkes székely szurkolótábor is.

  

Csoportmérkőzések, első kör:

Academy Bolzano(Dél Tirol) – Secler Select  0-12

EHC Klosterse (Németország)– Secler Select 0-17

HC Pieve de Cadore (Olaszország)– Secler Select 0-11

 

Középszakasz:

Secler Select - HC Brumov-Bylnice (Csehország)3-2

LLZ Karnten (Ausztria)- Secler Select 0-6

Secler Select – Junior Viena Capitals(Ausztria) 3- 1

 

Döntő:

Secler Select – SC Kolin (Csehország) 1-6

 

Hajrá Magyarország, hajrá Székelyföld!

 

Hírek
2019. március 18.
Zászlók, ha lengenek… - Díjátadó 2019

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár ötödik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében és a világban szétszóratva élő, magukat magyarnak valló óvodások, iskolások és egyetemisták részére. A beérkezett többezer képzőművészeti alkotás, illetve a több mint hetven irodalmi munka közül neves zsűri választotta ki a díjazott alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadóra a Várkert Bazárban került sor március 16-án, a magyar címer és zászló ünnepnapján.


2019. március 11.
Rajz- és esszépályázat 2019 – munkában a zsűri

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – immár ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.


2019. március 5.
VI. Budapesti Székely Bál

A keresztényi segítségnyújtás legfőbb mérvadója a szeretet, amely a jótetteket is vezérli. A VI. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei -  a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a szovátai Kodály Zoltán Gyermekkórus, valamint a derceni Református Gyülekezet – idén egy-egy millió forinttal többől végezhetik áldásos tevékenységüket.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
március>>
HKSZCSPSZV
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria