HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

A város Szent István-napi programsorozatában, csütörtökön délután leplezték le Túri Török Tibor: Márton Áron mellszobrát a „Kézfogás” Európa szoborparkban.

Az alkotást a székelyföldi Tusnádfürdő adományozta Balaton-parti testvérvárosi településének. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke avatóbeszédében kiemelte Szent István király államalapítói, illetve a kereszténység felvételében szerzett elévülhetetlen érdemeit és párhuzamot vont az ezer évvel később élt erdélyi püspök életével.

 

Valóban erős az a nemzet, amelyik ilyen szellemi és lelki nagyságokat képes „kitermelni” magából, mint amilyen Márton Áron püspök volt, nemcsak erdélyi, hanem Kárpát-medencei viszonylatban egyaránt – hangsúlyozta beszédében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Áron püspök társadalmi tanítását a civil társadalom kisebb mértékben építi be a közgondolkodásba, noha ez az örökség olyan, akár egy iránytű, éppen ezért lényegesen nagyobb hangsúlyra volna érdemes. Hitelesebb tanítást, mint amit a boldog emlékű püspök megfogalmazott, aligha találunk, ráadásul itt van még a közelünkben, néhány évtizeddel előttünk élt, sokan találkoztak vele, emlékeznek rá, ezért is különösen fontos, hogy figyeljünk a szavaira.

 

A laudációt T. Bilibók Géza lelkész, a néhai püspök szellemi és lelki tanítványa osztotta meg a több száz fős hallgatósággal. A székelyföldi küldöttséget Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere vezette. A rendezvényen közreműködött a Ringató Balaton Táncegyüttes.

 

 Márton Áron szobrot avattak Balatonalmádiban

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria