HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

Augusztus 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megalakult a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület. Az alapító tagok valójában évek óta zajló együttműködésének keretet adó szervezet célja elsősorban a magyarlakta térségek turizmusának fejlesztése a Kárpát-medencében.

Mint közleményükben fogalmaznak, az alakuló közgyűlésen – tekintettel arra, hogy az együttműködés már eddig is számos területre, tapasztalatcserére, képzésre stb. kiterjedt az elmúlt években – a résztvevők elsősorban az immár formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségek kiaknázását vitatták meg. Prioritásként fogalmazódott meg a Kárpát-medence turisztikai kínálatának fejlesztése, elsősorban a térség egészére vagy jelentős részére kiterjedő turisztikai termékek vonatkozásában, illetve ezek piacra vitelének elősegítése. Természetesen az eddigi tapasztalatcserére, képzésre vonatkozó tevékenységek is tovább folytatódnak, várhatóan az új keretek adta lehetőségnek köszönhetően Európai Uniós források bevonásával.

Az egyesület tagjai egy Kárpát-medencei turizmus kutatás megvalósításában már jelenleg is együttműködnek a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel, amire a továbbiakban is stratégiai partnerként tekintenek, csakúgy, mint azokra a magánszemélyekre, TDM szervezetekre és vállalkozásokra, akik elkötelezettek a térség, a Kárpát-medence magyarlakta desztinációinak turizmusfejlesztése iránt.

Az egyesület elnökévé Víg Tamást választották. Az elnökség tagjai: Pitó Enikő alelnök (Ópusztaszer), Lázár Roland alelnök (Kehidakustány), Duka Gábor (Karva, Felvidék), Csizmár Sarolta (Beregszász, Kárpátalja), Filep Éva Beregszász, Kárpátalja) és Koza Róbert (Magyarkanizsa, Délvidék).

Az egyesület felügyelőbizottsága: Kertész Péter elnök (Ópusztaszer), Stampf Mariann (Mórahalom) és Gergely Gábor (Makó).

Forrás: turizmus.com

Hírek
2019. október 22.
Brüsszelben a Boldogasszony-kiállítás

A Kárpát-medence és Európa magyar közösségeihez elzarándokoló Boldogasszony-kiállítás utolsóelőtti helyszínére érkezett október 20-án, vasárnap. Róma után, illetve a budapesti záró-kiállítás előtt október-novemberben a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula Székesegyház ad helyet a Magyarok Nagyasszonyát bemutató tárlatnak, amelynek nyitóünnepsége részét képezte a Magyarország Nagykövetsége által szervezett október 23-i emlékünnepségnek.


2019. október 22.
Megnyílt Nemes Fekete Edit kiállítása

Idei tízedik, összességében pedig a hetvenedik külhoni magyar képzőművész munkásságát bemutató kiállítását nyitotta meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-haza Galériában. A Nemes Fekete Edit délvidéki keramikusművész alkotásaiból összeállított tárlaton Szász Jenő, a NSKI elnöke köszöntötte az érdeklődőket. A szakmai megnyitót Virág Gábor, az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet igazgatója tartotta, közreműködött Keresztes Nagy Árpád kobzos énekmondó.


2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria