HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi ...

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Excenter-Demo Stúdió Kft. közös kiadásában megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma.

A magazin 72 oldalán keresztül változatos és színvonalas írások foglalkoznak a csíksomlyói Mária-év lelkiségével és a kegyszobor 500. évfordulójához kapcsolódó kezdeményezésekkel.

 

Kiemelt témaként jelenik meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája szervezésében megvalósuló Boldogasszony-vándorkiállítás, melynek keretei között a Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő kortárs magyar művésze más-más megközelítésből mutatja be Szűz Mária és a magyarság kapcsolatát, a Boldogasszony-képhez fűződő viszonyát. Több alkotó is bemutatja a tárlatra készített munkáját a lap hasábjain keresztül.

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes székelyföldi kötődéseit és a csíksomlyói pünkösdi búcsúval kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a Boldogasszony kiállítás lelki küldetését, valamint az Intézet gondozásában megjelent „Márton Áron erdélyi püspök élete és munkássága” című kötetet mutatja be a vele készült interjún keresztül. Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke az MMA küldetéséről és a művészetében jelen lévő hitről vall.  

 

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria