HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi ...

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Excenter-Demo Stúdió Kft. közös kiadásában megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma.

A magazin 72 oldalán keresztül változatos és színvonalas írások foglalkoznak a csíksomlyói Mária-év lelkiségével és a kegyszobor 500. évfordulójához kapcsolódó kezdeményezésekkel.

 

Kiemelt témaként jelenik meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája szervezésében megvalósuló Boldogasszony-vándorkiállítás, melynek keretei között a Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő kortárs magyar művésze más-más megközelítésből mutatja be Szűz Mária és a magyarság kapcsolatát, a Boldogasszony-képhez fűződő viszonyát. Több alkotó is bemutatja a tárlatra készített munkáját a lap hasábjain keresztül.

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes székelyföldi kötődéseit és a csíksomlyói pünkösdi búcsúval kapcsolatos tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a Boldogasszony kiállítás lelki küldetését, valamint az Intézet gondozásában megjelent „Márton Áron erdélyi püspök élete és munkássága” című kötetet mutatja be a vele készült interjún keresztül. Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke az MMA küldetéséről és a művészetében jelen lévő hitről vall.  

 

Megjelent a Csíksomlyó Magazin 2015. évi lapszáma

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria