HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem 

Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási terepének számító dél-hevesi Átány községben – az önfenntartást segítő fejlesztés eredményeként – 2014. december 19-én ünnepélyes keretek között átadták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával, a Darányi Ignác terv keretében megvalósuló Aranykalász Tésztaüzemet.

A családi kisvállalkozás vezetője, ifj. Jámbor Dénes rávilágított, hogy a megvalósult beruházás munkahelyeket teremt, továbbá a helyben megtermelt alapanyagok felhasználásával is hozzájárul a település és a térség fejlesztéséhez. Nyitrai Zsolt, Átány Község Országgyűlési képviselője üdvözölte a beruházást, hiszen véleménye szerint ma hazánkban a legfontosabb tennivaló az új munkahelyek létesítése, illetve a régiek megőrzése.

Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

A vidékfejlesztés továbbra is stratégiai fontosságú terület. Eddig 14 ezer pályázatot bíráltak el a Darányi Ignác Terv keretében. Az új fejlesztési ciklusban a Vidékfejlesztési Program keretében elsősorban új munkahelyek létesítését, régi munkahelyek megtartását, az állattenyésztést, a zöldség- és gyümölcstermesztést, valamint az ehhez kapcsolódó feldolgozóipar fejlesztését kívánja támogatni a kormány, erre 1200 milliárd forint áll majd rendelkezésre – mondta a képviselő.

 Megnyílt az átányi Aranykalász Tésztaüzem

Dr. Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási igazgatóhelyettese beszédében kiemelte, hogy a Kárpát-medence hátrányos helyzetű, falusi közösségei számára két út kínálkozik az önfenntartás erősítésére, s közvetve a szülőföldön való megmaradás biztosítására, amely kiemelt nemzetstratégiai feladat. Egyrészt, ha a település önkormányzata egyfajta „falugazdaságot” létrehozva, különféle közmunkaprogramokon keresztül maga is integrálja az agrárgazdaságba bevonható lakosokat – ami már komoly eredményeket mutat a településen – másrészt, a helyi kis- és középvállalkozások létrehozása. Dr. Bali János továbbá kihangsúlyozta, hogy a kisgazdaságok, kisüzemek termékeinek fogyasztásával az emberek nem pusztán a vállalkozást erősítik, hanem a jó minőségű, helyi alapanyagokból készült termékeik a környezet- és egészségtudatosabb táplálkozást is szolgálják.

A köszöntőket követően Ferenczfi Zoltán református lelkész megáldotta az épületet, majd Nyitrai Zsolt, Dr. Bali János és ifj. Jámbor Dénes elvágva az avatószalagot, hivatalosan is megnyitotta az üzemet.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria