HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben

Békéscsabai szakember kapott lehetőséget arra, hogy a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) Kárpát-medencei hálózatfejlesztési tevékenységét kialakítsa és irányítása. Molnár György, aki húsz éven át volt a békéscsabai képző központ igazgatója, a felkérést elfogadta, mert úgy látja, hogy az a munka, amit Békéscsabán a kollégáival elindított, most nemzetstratégiai jelentőségűvé válhat.

Molnár György, a csabai eredményeket is felhasználva, olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti.

Ahogy fogalmazott: nálunk, de a Délvidéktől a Felvidékig, Kárpátaljától a Székelyföldig mindenütt éreztetni kell a magyarsággal, hogy mindnyájan a magyar világ részei vagyunk, és segíteni kell, hogy mindenki ott boldoguljon, ahol él, ahol az otthona van.

– A Türr István Képző és Kutatóintézet Békéscsabai Igazgatósága, illetve annak jogelődje, a Békéscsabai Regionális Képző Központ bizonyos területeken országosan is példa értékű kezdeményezésekkel élt. Április elsejétől vagyok az NSKI Kárpát-medencei hálózatfejlesztésért felelős vezetője, ezzel lehetőséget kaptam arra, hogy amit Békéscsabán az elmúlt húsz évben felépítettünk, azt országos, sőt Kárpát-medencei horizontra emeljük, hiszen feladatom az összefüggő Kárpát-medencei rendszerek, hálózatok létrehozása és ezek összekapcsolása lesz az élet minden területén. A képző központban tudatosan építettük egymásra a képzést, a fejlesztést és a Kárpát-medencei hálózatunk építését, ez most a miniszterelnök által irányított, új szervezeti formában kerülhet magasabb szintre – mondta Molnár György, hozzátéve, hogy ez a lehetőség a Békéscsaba és Székelyudvarhely közötti testvérvárosi kapcsolatnak is köszönhető, hiszen az intézet elnökével, Szász Jenővel való kapcsolata még ott kezdődött.

Molnár György, miután húsz évig irányította a hátrányos helyzetű emberek képzésében és a Kárpát-medencei felnőttképzési hálózat kiépítésében élen járó csabai központot, most ezen eredmények felhasználásával egy olyan stratégián dolgozik, amely a szülőföldön való boldogulást segíti. Olyan új, fejlődő, felfutó ágazatokra kívánnak képzési, foglalkoztatási programokat építeni, mint a megújuló energiák, a szolgáltatóipar, valamint az agrár- és vidékfejlesztés. Ezen a három területen az új munkahelyek létrehozásában az egész Kárpát-medence érdekelt.

Békéscsaba vezetése támogatja, hogy városunk legyen a nemzetstratégiai jelentőségű Kárpát-medencei hálózatok munkájának az egyik központja. Ez a jövőben úgy valósulhat meg, hogy az NSKI adja a szakmai és elméleti hátteret, a csabai képző központ kollektívája pedig kibontakoztathatja, átültetheti azt a gyakorlatba, kiemelt projektek, programok formájában. Molnár Györgyre mostantól még szélesebb körű munka hárul, amelyben – mint mondta – továbbra is számít a csabaiakra.

Forrás: Csabai Mérleg Online – Mikóczy Erika

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria