HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia

Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia

A Postgraduates’ International Network (π-NET) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. november 13-15. között nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, melynek egyik vendége Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese volt.

A szervezők célja az volt, hogy lehetőséget kínáljanak a különböző nemzetiségű doktorandusz hallgatók és szervezeteik együttműködéséhez és fórumként szolgáljon a szakmai-tudományos ismeretek közreadására, a kapcsolatok bővítésére.

 A konferencia minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, amelyet multidiszciplináris szemlélettel közelítünk meg és dolgozunk fel. Cél, hogy az összes tudományterület olyan egységes és átfogó közelítésmódot kapjon, amely új nézőpontból mutat rá az velük kapcsolatos feladatok megoldására. Az idei konferencia témája Tudományetika és kutatási etika Magyarországon és a világban volt, és sor került egy nemzeti kerekasztal beszélgetésre is, amelyen a felsőoktatási intézmények, tudományos szervezetek és doktorandusz szervezetek képviselői találkozhattak egymással a magyarságot érintő legfontosabb kérdésekről. Az esemény az intézményesített határon túli együttműködés továbbfejlesztését is szolgálta.  

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria