HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek >  Néptáncpedagógus képzést indít a jászberényi ...

Néptáncpedagógus képzést indít a jászberényi Szent István Egyetem

Erdélyből, Moldvából, Felvidékről hagyományőrző népművészek és a tudományos élet kiemelkedő szakembereinek közreműködésével indít néptáncpedagógus képzést a Csángó Fesztivál Alapítvánnyal és Jászság Népi Együttessel közösen a jászberényi Szent István Egyetem.    

A magyar néptánc és népzenekincs, a viselet és szokáskultúra elengedhetetlenül hozzátartozik nemzeti kultúránkhoz és évszázadokon keresztül világszínvonalú értékeivel táplálta a magyar kultúra gazdagodását.

 Néptáncpedagógus képzést indít a jászberényi Szent István Egyetem

A Ki-Mit-Tud győztes, „Fölszállott a páva” győztes és Príma és Príma Primissima Közönség-díjas Jászság Népi Együttes táncoktatói segítségével és táboraiban, tanfolyamain, valamint a Csángó Fesztivál műhelyprogramjain szerezhetik meg a hallgatók a szükséges gyakorlati ismereteket.

A cél olyan néptáncpedagógusok képzése, akik képesek a NAT-ban és az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjában foglalt céloknak megfelelően a néptánc oktatására, valamint olyan művészeti nevelésre, amelyben integrált módon jelennek meg a népi hagyományok, szellemi kulturális örökségünk elemei: néptánc, népzene, a magyar kárpát-medencei táncdialektusok, népi játékok, az emberélet fordulóihoz kapcsolódó ünnepek, rítusok, a hagyományos viselet, néprajzi alapvetés, művelődéstörténet, tánctörténet. 

Megszerzett pedagógiai, pszichológiai, elméleti és technikai ismereteik birtokában alkalmasak a köznevelési intézményekben, kreatív műhelyekben és személyiségfejlesztő tréningeken, valamint művészeti közösségekben, táncegyüttesekben és táncházakban a néptánc és a hozzá kapcsolódó népi kultúra közvetítésére, értékének megőrzésére.

Olyan pedagógiai, közösségfejlesztő tevékenységre is alkalmasak lesznek, amelyben komplex személyiségformáló hatást fejthetnek ki a harmonikus személyiség kibontakozásához szükséges értelmi, érzelmi, testi és szociális képességek fejlesztésével. Ebben az érték-átöröklési folyamatban a tánctudás mellett a modern kor igényeinek megfelelő pedagógiai, pszichológiai, szociálpszichológiai, személyiségelméleti és vezetői tudással vértezi fel a képzés mindazokat, akik egy közösség vezetői kívánnak lenni.

A tantervben a szakirányú elméleti tárgyak: néprajz, művelődéstörténet, tánctörténet, színpadi technikák, színpadi tánctörténet, népdal-népzeneismeret, népszokások, népi játékok, népviselet mellett a táncdialektusokat, az egyes tájegységek táncait 4 féléven keresztül a gyakorlatban sajátítják el a hallgatók.

A képzés 4 féléves, tömbösített levelezős képzési formában történik, díja egy félévre 120.000 Ft.  A jelentkezési határidő: 2015. szeptember 30.

Érdeklődni lehet: Magyar Orsolya - dékáni titkárság, telefonszám: 57/502-401, 8-16 óra között. E-mail: jaszsag@csangofesztivalalapitvany.hu vagy aniko.peterbencze@gmail.com,  +36 70 621 20 27 További információ a honlapon: www.abk.szie.hu a továbbképzések menüpont alatt. 

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria