HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

A Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség közreműködésével Horgoson tartotta alakuló ülését a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata. A székelyföldi és kárpátaljai hasonló regionális szerveződés után ez a harmadik térségi önkéntes tűzoltó hálózat a Kárpát-medencében.

A harminchat alapító egyesület képviselőjének jelenlétében Szász Jenő, az NSKI elnöke előadásában elmondta, a legfőbb érték a magyar kultúrkörhöz tartozó ember, melynek mentéséhez, az egyéni és közösségi vagyon megőrzéséhez az önkéntes tűzoltók szolgálatukkal közvetlenül járulnak hozzá.

Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az önkéntes tűzoltó mozgalom tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről, a határokon átívelő hálózati együttműködés feltételeiről és lehetőségeiről adott tájékoztatást. Kiemelte, biztosítani fogják a szakmai támogatást a külhoni magyar önkéntes tűzoltók munkájához, a feltételek javításához.

Molnár György, az NSKI igazgatója előadásában hangsúlyozta, a brüsszeli szabályozás a 2014-2020 közötti időszakban lehetővé teszi a délvidéki szervezetek bekapcsolódását is a határokon átívelő fejlesztési folyamatokba, ezért is aktuális a harminchat délvidéki önkéntes tűzoltó egyesület szakmai összefogása. 

A ma még többségében magyarok lakta községek képviselői ugyancsak megerősítették a kezdeményezés időszerűségét, a regionális hálózatba szerveződést, a határokon átívelő együttműködést a délvidéki önkéntes tűzoltószervezetek szempontjából hasznosnak és szükségesnek ítélték.

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria