HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

Önkéntes tűzoltóhálózat a Délvidéken is

A Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség közreműködésével Horgoson tartotta alakuló ülését a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata. A székelyföldi és kárpátaljai hasonló regionális szerveződés után ez a harmadik térségi önkéntes tűzoltó hálózat a Kárpát-medencében.

A harminchat alapító egyesület képviselőjének jelenlétében Szász Jenő, az NSKI elnöke előadásában elmondta, a legfőbb érték a magyar kultúrkörhöz tartozó ember, melynek mentéséhez, az egyéni és közösségi vagyon megőrzéséhez az önkéntes tűzoltók szolgálatukkal közvetlenül járulnak hozzá.

Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az önkéntes tűzoltó mozgalom tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről, a határokon átívelő hálózati együttműködés feltételeiről és lehetőségeiről adott tájékoztatást. Kiemelte, biztosítani fogják a szakmai támogatást a külhoni magyar önkéntes tűzoltók munkájához, a feltételek javításához.

Molnár György, az NSKI igazgatója előadásában hangsúlyozta, a brüsszeli szabályozás a 2014-2020 közötti időszakban lehetővé teszi a délvidéki szervezetek bekapcsolódását is a határokon átívelő fejlesztési folyamatokba, ezért is aktuális a harminchat délvidéki önkéntes tűzoltó egyesület szakmai összefogása. 

A ma még többségében magyarok lakta községek képviselői ugyancsak megerősítették a kezdeményezés időszerűségét, a regionális hálózatba szerveződést, a határokon átívelő együttműködést a délvidéki önkéntes tűzoltószervezetek szempontjából hasznosnak és szükségesnek ítélték.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria