Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > Szabadkára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Szabadkára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó körútjának első állomása Szabadka városa volt. Az idén tavasszal, a magyar kormány kezdeményezésére alakult intézet legfontosabb feladatai között a kárpát-medencei magyarság jövőjének meghatározása és stratégiai céljainak kijelölése is szerepel.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke elmondta, hogy az NSKI feladatai között kiemelt helyen szerepel a magyar nemzet teljes integrációjának és a nemzetegyesítésnek célja. A Pannon RTV-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy "újra kell fogalmazni a 21. század körülményei között a haza fogalmát, és jó hogy ha a Kárpát-medencében, a Kárpát-hazában gondolkodunk".

Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete azt mondta: "Nem elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy mit ígér ez az új intézmény, hanem arra, hogy mit kér tőlünk, a magyar közigazgatásban dolgozóktól; hol fogjuk meg a munka végét, hogy megőrizzük nemzeti örökségünket, nyelvünket, kultúránkat".

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke partnerséget ajánlott az NSKI-nek. A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) már át is adta eddigi stratégiai dokumentumait az intézet munkatársainak. Korhecz Tamás, az MNT elnöke ehhez kapcsolódóan hozzáfűzte, hogy reményei szerint a most megkezdett együttműködés tartós és eredményes lesz.

 

Forrás: MHO/MTI

Kapcsolódó dokumentumok

Video megtekintése
BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Adatvédelmi tájékoztató, Szakmai tevékenység, Impresszum, Hírek, Oldaltérkép, Fotógaléria

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2020