HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések

Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából kerül sor június 3-án, Székelyudvarhelyen, illetve június 4-én, Sepsiszentgyörgyön a Székelyföld - Magyarország felnőtt barátságos futsal mérkőzésekre.

A több mint tíz éves múltra visszatekintő barátságos mérkőzések sorozata – minden más sportágat megelőzve – 2004-ben indult útjára, célja pedig nem volt más, mint a nemzeti együvé tartozás és a magyar-magyar kapcsolatok erősítése.

2015. június 3-án, 19.00 órától a székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban és 4-én, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban a tizenharmadik, illetve a tizennegyedik mérkőzésekre kerül sor. Habár nem az eredmény a legfontosabb ezeken a találkozókon, a mérleg ez idáig a székely válogatott felé billen: nyolc győzelmükre a magyar válogatott négy sikerrel tudott válaszolni.

Jakab Zoltán (Székelyudvarhely) vezetőedző és Farkas Attila (Sepsiszentgyörgy) pályaedző által felkészített székely válogatott kerete a következő: Klein László, Péter Róbert, Kisgyörgy Zsolt, Szőcs László, Csoma Ferenc, Szabó Zsolt, Mánya Szabolcs, Bíró Attila, Szécsi Barna, Mihály Zoltán, Miklós Tamás, Simon Arnold (Székelyudvarhely), Casineanu Adrian (Kézdivásárhely), Csoma Alpár (Marosvásárhely), Máté József és Kanyó Szilárd (Sepsiszentgyörgy).

A Sito Rivera vezetőedző és Korolovszky Gábor, illetve Fehér Zsolt pályaedzők által felkészített magyar válogatott a következő kerettel vág neki az összecsapásoknak: Matkovics Gábor, Tóth Gyula, Dróth Zoltán (Győr), Hosszú Ádám, Klacsák Bence (Aramis), Vas Ádám, Németh Péter (Veszprém), Rábl János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Gál István, Nagy Tamás (Berettyóújfalu), Hajmási Milán és Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás).

Tekintettel arra, hogy a korábbi székely válogatottak gerincét adó Székelyudvarhely Sportklub idén ünnepli második országos bajnoki címének tízedik évfordulóját, a székelyudvarhelyi mérkőzés előtt kerül sor a Székelyudvarhely Sportklub 2004/05 – Csíkszeredai Főkonzulátus mérkőzésre.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Ypsylon Média Kft. közös szervezésében megvalósuló esemény támogatói a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a sepsiszentgyörgyi Equites Egyesület, valamint a Székelyudvarhely FK, illetve a Sepsi Futsal teremlabdarúgó klubok.

 

Program:

Június 3., Székelyudvarhely, Városi Sportcsarnok:

-          18.00 óra: Székelyudvarhely SK 2004/05 – Csíkszeredai Főkonzulátus

-          19.00 óra: Székelyföld – Magyarország

 Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések


Június 4., Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok:

-          20.00 óra: Székelyföld – Magyarország

Székelyföld-Magyarország felnőtt válogatott futsal mérkőzések 

Mindkét helyszín mérkőzéseire a belépés díjtalan.

 

Hajrá Székelyföld, hajrá Magyarország!

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria