HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Székelyföldi önkéntes tűzoltóparancsnokok továbbképzése

Székelyföldi önkéntes tűzoltóparancsnokok továbbképzése

Magyarországi önkéntes szakmai oktatók tartottak tűzoltó-parancsnoki mentorképzést június 20. és 22. között Parajdon. A három napos képzésen húsz Udvarhely-, Gyergyó- és Marosszékről érkező önkéntes tűzoltóparancsnok vett részt.

Az elsajátított elméleti és gyakorlati képzési anyagot a résztvevők továbbadják a felügyeletük alá tartozó egyesületi önkéntes tűzoltóknak. A képzést Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Szakmai Tűzoltók egyesületének elnöke szervezte.

Az elméleti előadásokra a parajdi polgármesteri hivatalban, a gyakorlati foglalkozásokra pedig a helyi önkéntes tűzoltóságon került sor, Illyés Simonfi István parancsnok segítségével. A mentorképzést a résztvevők igényei alapján gyakorlott magyarországi tűzoltó oktatók – Kelemen Zsolt, Nyers István, Cserődi József, Hodut János és Ecseti Balázs – tartották.

A magyarországi oktatóknak lehetőségük nyílt megismerkedni a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltóság munkájával, Parajdon, Konrondon, Bögözön és Székelykeresztúron pedig a helyi önkéntes tűzoltókkal találkoztak.

A tananyagot és az oktatófilmeket valamennyi résztvevő megkapta, így azt az egyesületi tagok szervezett továbbképzésein illetve önképzésre is felhasználhatják. A székelyföldi önkéntesek képzésére a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Tűzoltó Szövetség között létrejött stratégiai együttműködés eredményeként került sor.

Hírek
2020. augusztus 4.
Új nemzetépítő lehetőség Kárpát-medencére kiterjedő gazdaságfejlesztési összefogással

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatósága az elmúlt öt évben feltárta és előkészítette egy új nemzeti gazdasági ágazat felépítésének lehetőségét.


2020. július 30.
Elindult a Kárpát-haza Statisztikák

2020. július 21.
KONFERENCIA FELHÍVÁS

összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria