HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Szentlászlóig is elér a magyar nemzetstratégia

Március 9-én Szentlászló volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-medencei bemutatkozó körútjának soron következő állomása.

Tavaly októberben kezdte meg bemutatkozó körútját a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amely már minden Kárpát-medencei régióba eljutott, az intézet képviselői most Horvátországba látogattak.

A Kárpád-medencei fejlesztési fórumsorozat részeként a drávaszögi magyarok képviselőivel került sor szakmai konferenciára.  A konferencián azokat a kitörési pontokat próbálták megfogalmazni, amelyek révén a gazdasági felemelkedés sikeressé válhat. Elsősorban a mezőgazdaság tartozik ide, de az idegenforgalomról és más számításba vehető ágazatokról is szó esett.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke ismertette az intézet programját a horvátországi magyarok képviselőivel.  Célként egy Kárpát-medencei fejlesztési hálózat létrehozását jelölte meg, melynek küldetése, hogy a 20. század tragikus eseményei következtében szétszóratott magyarságunk problémáira közösen próbáljunk megoldást találni a 21. század modern eszközeivel és uniós források bevonásával.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet olyan stratégiával állt elő, amely a Kárpát-medencei magyarság gazdasági fejlődését szolgálja. Kellően megszervezve magunkat ugyanis olyan uniós forrásokhoz juthatunk, amelyek jóvoltából gazdasági téren is felemelkedhet magyarságunk – mondta Jakab Sándor, a HMDK elnöke.

A konferencia után a résztvevők elhelyezték koszorúikat a honvédő háború szentlászlói áldozatainak emlékművénél.

 A koszorúzás után a Felelősség és hűség című, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából tartott ünnepi műsoron felszólalt De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Jakab Sándor, a HMDK elnöke, valamint Szász Jenő az NSKI elnöke. A Petőfi Sándor Kultúrotthon zsúfolásig megtelt nézőközönséggel. A helyi magyar kultúregyesület tánccsoportjain kívül neves magyarországi előadóművészek léptek színpadra, Kubinyi Júlia népdalénekes, Both Miklós, valamint Ferenczi György és a Rackajam színesítette a rendezvényt.

Forrás: KMS

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria