HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Szülőföldem szép határa - kisebbségi televíziós- ...

Szülőföldem szép határa - kisebbségi televíziós- és rádiós fesztivál magyar díjazottainak köszöntése

Szeptember 11-14. között immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Szülőföldem szép határa nemzetközi kisebbségi televíziós- és rádiós fesztivált Ungváron. Az Európában egyedülálló múlttal rendelkező fesztivál idei rendezvényét a Magyar Rádió, az MTVA és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet közösen támogatta. Ma délelőtt a díjazott magyar versenyfilmek és rádiós műsorok alkotóinak közösen gratuláltak az intézményvezetők.

Szülőföldem szép határa - kisebbségi televíziós- és rádiós fesztivál magyar díjazottainak köszöntése

Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója; Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és
Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója

A fesztivál évek óta olyan dokumentumfilmeket, televíziós és rádiós programokat mutat be, amelyek elősegítik a nemzetiségi kisebbségek lelki újjászületését, kulturális örökségük és értékeik megőrzését és jelenlegi problémáik megoldását.

Magyarországról idén nyolc televíziós és öt rádiós pályaművet neveztek a fesztiválra, melyen Ausztria, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szerbia és Macedónia alkotói is képviseltették magukat.

A magyar alkotások közül 2014-ben Bencsik János Komlósi Mars című dokumentumfilmjét díjazta a zsűri, a legjobb rendezői díjat pedig Antala Zsuzsa kapta a Haluskafesztivál című alkotásáért. A legjobb zenei szerkesztői kitüntetést Sebők György Poltyánok című, a bánáti bolgárokról szóló alkotása, a legjobb hangmesteri díjat pedig Sibalin György Viharral jöttek című, a Baranya megyei szerbekről szóló munkája kapta.

 Szülőföldem szép határa - kisebbségi televíziós- és rádiós fesztivál magyar díjazottainak köszöntése

A rádiós alkotások szemléjének két magyar nyertese Sebő Ferenc Zerkula János gyimesbükki zenészről készített portréja, valamint Kiss Gábor Istvánnak a Kossuth Rádióban az idei tusnádfürdői szabadegyetemről elhangzott 30 perces műsora volt.

Szülőföldem szép határa - kisebbségi televíziós- és rádiós fesztivál magyar díjazottainak köszöntése

 

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria