HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Több mint háromezer tankönyvet adott át Beregszászon Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke, első állomásaként annak a programsorozatnak, amelynek keretében az NSKI az év végéig közel százezer tankönyvet és elektronikus ismeretanyagot juttat el külhoni magyar oktatási intézményeknek. 

Tankönyvadomány a külhoni szakképzéshez

Tankönyvadományt nyújtott át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet
a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának Beregszászon

Az átadási ünnepségen Szász Jenő elismerően szólt a Rákóczi-főiskola úttörő szerepéről a határon túli magyar tannyelvű felsőoktatás kiépítésében, hangsúlyozva, hogy ez az oktatási intézmény modellkísérletként szolgálhat a külhoni magyar felsőoktatás fejlesztéséhez. Ennek tükrében kiemelten fontosnak nevezte, hogy az NSKI által átadott közel 3,2 ezer tankönyvet a főiskola munkatársai választották ki a tanintézetben folyó szakirányú képzés szükségleteinek megfelelően.

Szász Jenő elmondta, hogy az előkészítő egyeztetések után az NSKI Felvidékre mintegy 12 ezer, Erdélybe 60 ezer, Délvidékre pedig 20 ezer tankönyvet juttat el az adventi időszakban. Hozzátette: a kötetek szétosztását és eljuttatását az NSKI a határon túli pedagógiai intézetek bevonásával, így Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség (KMPSZ) közreműködésével a felmerült igényeknek megfelelően koordinálja.

Az NSKI elnöke emlékeztetett arra, hogy a külhoni szakképzést, szakmai tárgyak oktatását segítő könyveket és elektronikus ismeretanyagot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) ingyenesen bocsátotta a határon túli magyar oktatási intézmények rendelkezésére.

Forrás: MTI

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria