HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > Telt házas ünnepségen mutatkozott be az ...

Telt házas ünnepségen mutatkozott be az NSKI Székelyudvarhelyen

Minden széket elfoglaltak vasárnap este a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) bemutatkozó ünnepségén, melyet egybekötöttek az 1956-os magyar forradalom kapcsán tartott megemlékezéssel.

Több mint háromszázötvenen vettek részt az ünnepi esten, ahol jelen volt többek között Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Csige Sándor Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezető konzulja.

A székelyudvarhelyi Kékiringó néptáncegyüttes fellépésével kezdődött az ünnepség, majd felszólalt Csige Sándor Zoltán, kifejtve: a nemzetstratégia lehet a biztosítéka annak, hogy Magyarország erős legyen. A Zerkula zenekar előadásával folytatódott az est, melynek során a történelmi magyar egyházak képviselői is felszólaltak.

Szász Jenő, beszédében arról tájékoztatta a közönséget, hogy miért is van szükség a nemzetstratégiára. Felelősség és hűség címmel próbált rávilágítani arra: nem Bukarestből, Pozsonyból, Belgrádból vagy Kijevből kell várni a segítséget, hogy egy közös célért küzdjön a nemzet, hanem Budapesttől, a magyarok fővárosából. „Egy közös magyar ügy van. Tudjuk, hogy hová tartunk, és azt is, mit akarunk. Ha minden magyar megfogja egy másik kezét, a keblünkre ölelhetjük Kárpát-medencét” – hangsúlyozta Szász.

Az elnök beszéde után a Both Miklós zeneszerző, előadóművész, Ferenczi György énekes, szájharmonika-, hegedű- és gitárművész, Szokolay Dongó Balázs zenész, zeneszerző, Lukács Miklós cimbalomművész, Apáti Ádám előadóművész, Jankó Miklós előadóművész és Kubinyi Júlia népdalénekes alkotta csapat fergeteges koncerttel lepte meg a nagyérdeműt, majd mindenkit vendégül láttak az ünnepség utáni állófogadáson.

Az est folyamán felszólalók nem feledkeztek meg az 1956-os forradalomról sem, mindenki szót ejtett a magára maradt magyar népről, amely 57 évvel ezelőtt csak a nyugatiak bátorításával maradt, segítséget nem kapott, amikor a keleti elnyomás alól akart megszabadulni. Ez most sincs másként – közölték beszédeikben a politikusok és egyházi képviselők egyaránt.

Forrás: Székelyhon.ro

Kapcsolódó dokumentumok
Video megtekintése: Kárpát-medencei bemutatkozó körút – összefoglaló: 2013. október 15–20.
Hírek
2019. október 22.
Brüsszelben a Boldogasszony-kiállítás

A Kárpát-medence és Európa magyar közösségeihez elzarándokoló Boldogasszony-kiállítás utolsóelőtti helyszínére érkezett október 20-án, vasárnap. Róma után, illetve a budapesti záró-kiállítás előtt október-novemberben a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula Székesegyház ad helyet a Magyarok Nagyasszonyát bemutató tárlatnak, amelynek nyitóünnepsége részét képezte a Magyarország Nagykövetsége által szervezett október 23-i emlékünnepségnek.


2019. október 22.
Megnyílt Nemes Fekete Edit kiállítása

Idei tízedik, összességében pedig a hetvenedik külhoni magyar képzőművész munkásságát bemutató kiállítását nyitotta meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-haza Galériában. A Nemes Fekete Edit délvidéki keramikusművész alkotásaiból összeállított tárlaton Szász Jenő, a NSKI elnöke köszöntötte az érdeklődőket. A szakmai megnyitót Virág Gábor, az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet igazgatója tartotta, közreműködött Keresztes Nagy Árpád kobzos énekmondó.


2019. október 7.
Az aradi vértanúkra emlékezett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dolgozói pénteken. Az NSKI székházában megkoszorúzták Nagysándor József domborművét, valamint lerótták tiszteletüket a Batthyány-örökmécsesnél is.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
október>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria