HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által létrehozott Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt került sor Székelyudvarhelyen az V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna küzdelmeire, amelynek keretében két trófea – az V. Székelyföldért Kupa, illetve az V. Autonómia Kupa – került kiírásra. 

V. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna 

A kétnapos tornán harminc együttes vett részt, több csapattal képviseltette magát Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Erdély, illetve az Anyaország. A sportesemény fővédnöke Dr. Kövér László házelnök, míg védnökei Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke voltak.

“Tiszta és nagy célokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni” - Tamási Áron gondolata szerepelt a főszervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet, illetve a társszervező Székelyföldért Társaság és a székelyudvarhelyi TUSA Sportegyesület rendezésében sorra került Kárpát-medencei teremlabdarúgó torna kiadványain. A szervezők elmondása szerint a foci - tulajdonképpen a sport - a tiszta, a tisztességes úton történő megmérettetésről, de elsősorban közösségi élményekről, a közösségépítésről szól. És mivel számukra nem kérdés, hogy Székelyföld autonómiája tiszta és nagy cél, az sem kérdés, hogy a sport közösségépítő erején keresztül is tehetünk egy lépést a hozzá vezető egyenes úton.

A nagyszámú résztvevő miatt két helyszínen megrendezett torna győztesei Orbaiszék és a székelyudvarhelyi Hargita csapatai lettek, előbbiek a negyven év alattiak számára kiírt Autonómia Kupát, míg utóbbiak a negyven év felettiek részére megrendezett Székelyföldért Kupát vihették haza, Kakasd, illetve Beregvidék csapatai felett aratott döntőbeli győzelmükkel.

A végig sportszerű és emelkedett hangulatú torna nagy győztesei mégsem ők, még csak nem is az egyéni trófeákat begyűjtő játékosok, hanem az egész Kárpát-medencei magyarság volt, amely megmutatta: közös erővel, összefogással újjászőhető a magyar közösség még élő és szervesen létező kelméje!

A díjkiosztó ünnepségen elhangzottak szerint, a Kárpát-haza Labdarúgó Torna következő állomására jövő tavasszal, Kárpátalján kerül sor.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria