HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégházat adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison 2015. augusztus 25-én. Az Agricolae Kft. által létrehozott épület – a már rendelkezésre álló szálláshelyekkel együtt – a cégcsoportnál dolgozó mintegy harminc kárpátaljai és tíz partiumi munkavállaló számára biztosít majd lakóhelyet. Az ünnepélyes átadón köszöntő beszédet mondott Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, Szakáli István Lóránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Szilárd és Tilki Attila országgyűlési képviselők.

Vendégház átadás Jánkmajtison

Fotó: FM Sajtóiroda

Fráter Olivér beszédében felhívta a figyelmet a magyarságot érintő legaktuálisabb problémákra, majd hangsúlyozta, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai minden nap azon új ötletek, stratégiák megfogalmazásán és kidolgozásán munkálkodnak, melyek elősegíthetik a talpon maradást és a nemzeti integráció erősítését a Kárpát-medencében.

Az NSKI elnökhelyettese kitért az Ukrajnában és Kárpátalján uralkodó válságos állapotokra, s kiemelte, mindezek tudatában össznemzeti feladatunk és felelősségünk az ott élő honfitársaink segítése, támogatása. E szerepvállalásban pedig tiszteletreméltó és követendő példát állít a Biró Csaba és Biró József által vezetett Agricolae. Az 1998-ban alapított gyümölcs- és zöldség-nagykereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozás sikereinek kulcsa ugyanis a Szatmár-vidék értékeinek megőrzése, valamint a történelmi Szatmár, Bereg és Ung vármegyék területén élő külhonba szakadt magyar nemzettársaink segítése, felkarolása.

Az ünnepélyes átadást Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének áldása és az ilyenkor szokásos szalagátvágás zárta.

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria