HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégház átadás Jánkmajtison

Vendégházat adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison 2015. augusztus 25-én. Az Agricolae Kft. által létrehozott épület – a már rendelkezésre álló szálláshelyekkel együtt – a cégcsoportnál dolgozó mintegy harminc kárpátaljai és tíz partiumi munkavállaló számára biztosít majd lakóhelyet. Az ünnepélyes átadón köszöntő beszédet mondott Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, Szakáli István Lóránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Szilárd és Tilki Attila országgyűlési képviselők.

Vendégház átadás Jánkmajtison

Fotó: FM Sajtóiroda

Fráter Olivér beszédében felhívta a figyelmet a magyarságot érintő legaktuálisabb problémákra, majd hangsúlyozta, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai minden nap azon új ötletek, stratégiák megfogalmazásán és kidolgozásán munkálkodnak, melyek elősegíthetik a talpon maradást és a nemzeti integráció erősítését a Kárpát-medencében.

Az NSKI elnökhelyettese kitért az Ukrajnában és Kárpátalján uralkodó válságos állapotokra, s kiemelte, mindezek tudatában össznemzeti feladatunk és felelősségünk az ott élő honfitársaink segítése, támogatása. E szerepvállalásban pedig tiszteletreméltó és követendő példát állít a Biró Csaba és Biró József által vezetett Agricolae. Az 1998-ban alapított gyümölcs- és zöldség-nagykereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozás sikereinek kulcsa ugyanis a Szatmár-vidék értékeinek megőrzése, valamint a történelmi Szatmár, Bereg és Ung vármegyék területén élő külhonba szakadt magyar nemzettársaink segítése, felkarolása.

Az ünnepélyes átadást Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének áldása és az ilyenkor szokásos szalagátvágás zárta.

Hírek
2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria