HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa

Dunaszerdahelyi győzelemmel végződött a VI. Extractum Pharma Kárpát Kupa december 6-án vasárnap a csepeli Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokában. A döntőt a Csepel Utánpótlás Sportegyesület focicsapata játszotta a felvidékiekkel, melyet kemény küzdelemmel nyert meg a címvédő Dunaszerdahely csapata.

A hat évvel ezelőtt életre hívott Kárpát Kupa a határon inneni és a határon túli ifjú labdarúgók vetélkedése, amelyen idén nyolc csapat vett részt. Határon túlról jelen volt az erdélyi Sepsiszentgyörgy, és Székelyudvarhely, a felvidéki Dunaszerdahely, a kárpátaljai Karácsfalva, a vajdasági Tóthfalu, valamint a magyarországi Karcag, a Szilády RFC Kiskunhalas, és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület. A magyar és a székely himnusz eléneklése után a Kis-Csepel Táncegyüttes előadását tekinthették meg a jelenlévők.

Nemes József, az Extractum Pharma Zrt. vezérigazgatója megnyitóbeszédében a sportban rejlő értékekről beszélt: a sport reményt és erőt ad, képes megváltoztatni a világot, és megszüntetni az ellentéteket. – Akkor leszünk nyugodtak, ha ti, az utánunk jövő generáció a mi értékrendünket folytatjátok, és eléritek azt, hogy a mi tehetséges, szorgalmas nemzetünk magabiztos lesz, és elfoglalja méltó helyét a világ nemzeteinek sorában – szólt a fiatalokhoz.

Fráter Olivér szerint a tornán résztvevő magyar csapatok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a magyarságnak a Kárpát-medencében egy közös hazája van. „A fiatal és érkező nemzedékek életében, ezen maihoz hasonló rendezvények, a sport világán messze tovább jutó erővel vezetik vissza egymáshoz az elszakított nemzetrészek magyarságát. Mert ha tudunk egymásról és egyesítjük erőinket, akkor az megsokszorozza képességeinket, melynek révén kárpát-medencei megmaradásunk életesélyeit is tovább növelhetjük” – szögezte le a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, Csepel önkormányzata büszke arra, hogy azok közé az önkormányzatok közé tartozik, amelyik a napi feladatokon túl a magyar nemzeti ügyek érdekében is szerepet vállal: példaként említette a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyekben Nagyszalonta városának nyújtott segítséget.

A megnyitó ünnepségen jelen volt még Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila alpolgármester, Ács Tibor, a Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, és Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője.

Egész délelőtt zajlottak a meccsek az ÁMK tornacsarnokában. A döntő után tartott gálamérkőzésen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet csapata küzdött a Csepeli Önkormányzat focistáival, akik között 9-es mezszámmal Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is pályára lépett. A baráti mérkőzést végül 2-1-re nyerte a Kutatóintézet.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Nemes József, az Extractum Pharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. vezérigazgatója, illetve Borbély Lénárd, a házigazda Csepel polgármestere mondtak köszöntőt.

 

Forrás: Csepel.hu

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria