HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei ...

XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei Magyar Turisztikai Egyeztető Fórum

A 2014. május 28. és 30. között Hajdúszoboszlón megrendezett fórum a nyitónapi közgyűléssel és tisztújítással kezdődött és szakmai programokkal folytatódott.

A rendező Hajdúszoboszló desztináció, és a Hungarospa Gyógyfürdő Zrt. bemutatkozása után dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár ismertette a turizmuspolitika eredményeit és jövőbeni feladatait. Előadásában kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Desztináció Menedzsment Szövetség fontos szerepet játszik a magyar turizmus megújításában.

A szakmai rendezvény másnapján a meghívott külhoni magyar turisztikai szervezetek (Magyarkanizsai TDM – Vajdaság; Hídverő Társulás – Felvidék; Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda – Kárpátalja; Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kar – Kolozsvár, Erdély; Pogány-Havas Kistérségi Társulás – Székelyföld) valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Hét Vezér Turisztikai Egyesület részvételével kibővített Kárpát-medencei magyar turisztikai egyeztető fórumot is tartottak.

A konferencia utolsó napján Horkay Nándor, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója tartott a turisztikai desztináció menedzsment szervezetek további fejlődési lehetőségeivel, jövőbeni feladataival és a többszintű TDM rendszer jövőjével foglalkozó vitaindító előadást, melyet követően interaktív fórummal zárult a háromnapos rendezvény.

A külhoni turisztikai szakemberek megerősítették igényüket arra, hogy a magyar helyi turizmust irányító, turisztikai desztináció menedzsment szervezetek felállításában tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal rendelkező magyarországi térségek a jövőben segítsék a külhoni magyar régiókat a szakmai fejlődésben. E tudástranszfer folyamat koordinálásában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatósága is fontos szerepet vállal.

Kép forrása: www.turizmus.com

 

 

Hírek
2020. június 25.
Jankovics Marcell Trianon című kiállításának tárlatvezetésén vettek részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai

A kiállítás 2020. június 24-én nyílt meg a nagyközönség előtt, ennek apropóján Tóth Norbert, a kiállítás - s egyben a Kárpát-haza Galéria állandó - kurátora tartott tárlatvezetést a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak.


2020. június 5.
Trianoni megemlékezések Budapesten és Székelyudvarhelyen

A nemzeti összetartozás erősítése jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai 2020. június 4-én az I. világháborút lezáró – és a magyar történelem talán legfájóbb eseményének számító – trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztek meg Budapesten és Székelyudvarhelyen.


2020. június 4.
Az első világháborút lezáró békeszerződések mai megítélése magyarországi középiskolákban; történelemtanárok és diákok Trianonról – 100 évvel Trianon után

2020. június 4., 16.32 óra. Órára pontosan száz esztendő telt el azóta, hogy Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter és Drasche-Lázár Alfréd párizsi magyar nagykövet kézjegyével látta el az I. világháborút lezáró trianoni békediktátumot. E szerződés alapjaiban változtatta meg a Szent Korona országainak arculatát: új határokat húzva utódállamokat hozott létre, és új politikai alapokra helyezte a magyarság és a Kárpát-medence más népeinek együttélését.


összes hír >>

EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Kárpát-Haza Őrei
Kárpát-Haza Galéria
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria