HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei ...

XI. Országos TDM Konferencia és Kárpát-medencei Magyar Turisztikai Egyeztető Fórum

A 2014. május 28. és 30. között Hajdúszoboszlón megrendezett fórum a nyitónapi közgyűléssel és tisztújítással kezdődött és szakmai programokkal folytatódott.

A rendező Hajdúszoboszló desztináció, és a Hungarospa Gyógyfürdő Zrt. bemutatkozása után dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár ismertette a turizmuspolitika eredményeit és jövőbeni feladatait. Előadásában kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Desztináció Menedzsment Szövetség fontos szerepet játszik a magyar turizmus megújításában.

A szakmai rendezvény másnapján a meghívott külhoni magyar turisztikai szervezetek (Magyarkanizsai TDM – Vajdaság; Hídverő Társulás – Felvidék; Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda – Kárpátalja; Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kar – Kolozsvár, Erdély; Pogány-Havas Kistérségi Társulás – Székelyföld) valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Hét Vezér Turisztikai Egyesület részvételével kibővített Kárpát-medencei magyar turisztikai egyeztető fórumot is tartottak.

A konferencia utolsó napján Horkay Nándor, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója tartott a turisztikai desztináció menedzsment szervezetek további fejlődési lehetőségeivel, jövőbeni feladataival és a többszintű TDM rendszer jövőjével foglalkozó vitaindító előadást, melyet követően interaktív fórummal zárult a háromnapos rendezvény.

A külhoni turisztikai szakemberek megerősítették igényüket arra, hogy a magyar helyi turizmust irányító, turisztikai desztináció menedzsment szervezetek felállításában tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal rendelkező magyarországi térségek a jövőben segítsék a külhoni magyar régiókat a szakmai fejlődésben. E tudástranszfer folyamat koordinálásában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatósága is fontos szerepet vállal.

Kép forrása: www.turizmus.com

 

 

Hírek
2019. augusztus 15.
Debrecenben a Boldogasszony kiállítás

Az 50. Debreceni Virágkarnevál augusztus 14-től 21-ig tartó programsorozata szerda délután a Nemzetstratégiai Kutatóintézet BOLDOGASSZONY kiállításának megnyitó ünnepségével vette kezdetét. A Kölcsey Központban sorra került megnyitón részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


2019. augusztus 5.
Kalló László erdélyi festőművész kiállítása

Megnyílt Kalló László erdélyi festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. Ünnepi beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, a művészt Józsa Judit kerámiaművész, művészettörténész méltatta.


2019. július 25.
KONFERENCIA-FELHÍVÁS: INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
augusztus>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria