HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei Ünnepi rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > XI. Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság

XI. Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság

2014. június 23-29. között immár XI. alkalommal kerültek megrendezésre az Aranycsapat Alapítvány szervezésében az Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság magyarországi döntői. Az összmagyar nemzeti torna megrendezését a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiemelten támogatta.

A határon túli előselejtezőket követően a két korosztály (12-15 és 15-18 évesek) legjobb 8-8 csapata küzdött meg Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Délvidékről négy anyaországi helyszínen (Csongrádon, Gyulán, Pápán és Jászberényben) a június 29-i budapesti döntőben való részvételért, melynek az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum adott otthont.

A döntőt Dr. Duray Miklós, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a felvidéki magyarság jeles képviselője, valamint Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke nyitotta meg, majd Sinkovits-Vitay András szavalata, illetve a magyar és a székely himnusz eléneklését követően Fráter Olivér,  a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettesének kezdőrúgása indította útjára a labdát.

Az általános iskolás korcsoportban Zenta és Sepsiszentgyörgy labdarúgó palántái között dőlt el az első hely sorsa nagyon szoros küzdelemben, hiszen a 2:2-es rendes játékidőt követően tizenegyes rúgásokra került sor, ahol a délvidéki fiatalok maradtak a higgadtabbak (4:1). Szintén délvidéki sikert hozott a középiskolások küzdelme, ahol Csóka csapata fölényes győzelmet aratott a Borsi együttes felett (5:2).

A díjátadón Schmitt Pál, köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, Fráter Olivér, az NSKI elnökhelyettese, Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke, valamint Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok adták át az érmeket, míg Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész különdíjakkal jutalmazta a csapatokat. Kű Lajos  zárszóként megköszönte a részvételt a csapatoknak, a támogatóknak, valamint a rangos vendégeknek, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, illetve kiemelte, hogy munkatársaival a jövőben is a nemzet egyesítésén fog dolgozni „hittel, sporttal és kultúrával”.

Fejes Norbert

 

Hírek
2019. április 23.
Kiss Márti felvidéki festőművész alkotásai a Kárpát-haza Galériában

Kiss Márti felvidéki festőművész képeiből nyílt kiállítás a Kárpát-haza Galériában. A megnyitón beszédet mondott Dr. Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas író, irodalom- és művészetkritikus.


2019. április 12.
Magyar gyermek magyar iskolába

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi szórványban élő magyarság számára egy fenntartható, rövid, közép és hosszú távon is eredményekkel szolgáló stratégia kidolgozását kezdeményezte. A program célja olyan lehetőségek feltárása, illetve gyakorlatba ültetése, amelyek hozzájárulnak a szórványban élő magyarság identitásvesztésének és asszimilációjának csökkentéséhez, a tendencia megfordításához. Kiemelt cél a szórványban élő magyar emberek megőrzése nemzetünk számára, olyan minta-projektek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, melyek által a szórványban élő magyarság számára egyértelművé tehető: értéket jelent, de ugyanakkor lehetőséget is kínál magyar voltuk, identitásuk, nyelvük, kultúrájuk megőrzése, megerősítése, a magyar nemzethez való tartozás nem hátrányt, hanem éppenséggel kitörési pontot jelenthet jövőjük szempontjából.


2019. április 10.
19. Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Prózafelolvasó Versenyt Kiskunhalason. Az esemény már hat éve – a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való összefogásnak köszönhetően – Kárpát-medencei méretűvé nőtte ki magát.


összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Együttélési modellek a Kárpát-medencében c. konferencia
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
április>>
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Kárpát-Haza Galéria

 Jobb oldali tartalom

Erdélyi János Emlékév

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria