Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírek > XV. Lakiteleki Filmszemle

XV. Lakiteleki Filmszemle

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület tizenötödik alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Filmszemlét. A Gaál István Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére megrendezett eseménynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet két filmalkotást részesített különdíjban.

A versenyre krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok, valamint a Híradó-tudósítás az internetre kategóriákban lehetett nevezni.

A rangos eseményre 71 filmet neveztek, ebből 26 került versenybe, a fődíjat megosztva ítélték oda a Szenesek alkotóinak és Csibi Lászlónak Édes Erdély című művéért. A 32 tagú, neves filmes szakemberekből álló zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező volt.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjait Vargyasi Levente és Kinda István „Szenesek” című alkotásnak, valamint Boros Ferenc és Horváth Zoltán  „A szendiszűcs” című filmjének  ítélték.  A szakmai zsűri döntése szerint a Szendiszűcs István festőművészt bemutató alkotás „művészi portréfilm” kategóriadíjat nyert. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felajánlását mindkét alkotócsoport a következő filmjének produkciós előkészítésére fordíthatja.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Adatvédelmi tájékoztató, Szakmai tevékenység, Impresszum, Hírek, Oldaltérkép, Fotógaléria

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2020