akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Egyetlen magyar sincs egyedül!
Nyitóoldal > Hírek > XV. Lakiteleki Filmszemle

XV. Lakiteleki Filmszemle

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület tizenötödik alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Filmszemlét. A Gaál István Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére megrendezett eseménynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet két filmalkotást részesített különdíjban.

A versenyre krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok, valamint a Híradó-tudósítás az internetre kategóriákban lehetett nevezni.

A rangos eseményre 71 filmet neveztek, ebből 26 került versenybe, a fődíjat megosztva ítélték oda a Szenesek alkotóinak és Csibi Lászlónak Édes Erdély című művéért. A 32 tagú, neves filmes szakemberekből álló zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező volt.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjait Vargyasi Levente és Kinda István „Szenesek” című alkotásnak, valamint Boros Ferenc és Horváth Zoltán  „A szendiszűcs” című filmjének  ítélték.  A szakmai zsűri döntése szerint a Szendiszűcs István festőművészt bemutató alkotás „művészi portréfilm” kategóriadíjat nyert. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felajánlását mindkét alkotócsoport a következő filmjének produkciós előkészítésére fordíthatja.

Hírek
2020. november 27.
II. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL

2020. november 26.
Ajánlattételi felhívás

„Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló FUTURE IN HEMP – CCP, „Koordináció és kommunikáció - Kenderben a jövő” című, SKHU/1802/3.1/013 projekthez kapcsolódó Honlap készítése, folyamatos karbantartása”


2020. november 26.
Ajánlattételi felhívás

„Interreg V–A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló FUTURE IN HEMP – CCP, „Koordináció és kommunikáció - Kenderben a jövő” című, SKHU/1802/3.1/013 projekthez kapcsolódó Online kommunikáció folytatása”


összes hír >>
Európai uniós pályázatok
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
A Kárpát-haza őrei
Kárpát-Haza Galéria
Kárpát-Haza.hu
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria
feliratkozás hírlevélre