HUN ENG
BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Hírek Fotó- és videógaléria Kapcsolat A Kárpát-haza Őrei
Nyitóoldal > Hírek > XV. Lakiteleki Filmszemle

XV. Lakiteleki Filmszemle

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület tizenötödik alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Filmszemlét. A Gaál István Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére megrendezett eseménynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet két filmalkotást részesített különdíjban.

A versenyre krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok, valamint a Híradó-tudósítás az internetre kategóriákban lehetett nevezni.

A rangos eseményre 71 filmet neveztek, ebből 26 került versenybe, a fődíjat megosztva ítélték oda a Szenesek alkotóinak és Csibi Lászlónak Édes Erdély című művéért. A 32 tagú, neves filmes szakemberekből álló zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező volt.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjait Vargyasi Levente és Kinda István „Szenesek” című alkotásnak, valamint Boros Ferenc és Horváth Zoltán  „A szendiszűcs” című filmjének  ítélték.  A szakmai zsűri döntése szerint a Szendiszűcs István festőművészt bemutató alkotás „művészi portréfilm” kategóriadíjat nyert. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felajánlását mindkét alkotócsoport a következő filmjének produkciós előkészítésére fordíthatja.

Hírek
2019. szeptember 10.
Megnyílt Zászkaliczky Ágnes kiállítása a Kárpát-haza Galériában

Megnyílt Zászkaliczky Ágnes, Bécsben élő magyar festőművész kiállítása a Kárpát-haza Galériában. A tárlat megnyitó rendezvényén beszédet mondott Molnár Miklós, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Elnöki Kabinetjének vezetője, valamint Adorján Attila festőművész.


2019. augusztus 27.
Szent Bertalan napja az erdélyi Széken

1717. augusztus 24-én 600 embert hurcoltak el a tatárok Székről, azóta a népviseletbe öltözött helyiek minden évben három istentiszteletet tartanak az áldozatok emlékére. Az idei, 302. gyászünnep vendége Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.


2019. augusztus 20.
Egy a nemzet!

összes hír >>

Herbaland
EFOP-1.12.1-17-2017-00003 - „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében”

Debrecenben a Boldogasszony kiállítás
Kárpát-Haza Fejlesztési Hálózat
Események
<<
szeptember>>
HKSZCSPSZV
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Kárpát-Haza Galéria

 

 

Jobb oldali tartalom

 

Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Adatvédelmi tájékoztató
Szakmai tevékenység Impresszum
Hírek Oldaltérkép
Fotógaléria