Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciája

2014. június 19-én, csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának Dísztermében kerül sor a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 nyitókonferenciájára.

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja 2013. december 12-én, az Országgyűlés épületében tartott ülésén fogalmazta meg a külhoni magyar ifjúság helyzetének feltárására vonatkozó igényt. A cél, tudományos eszközökkel olyan adatok és ismeretek összegyűjtése és feldolgozása, melyek a politikai döntéshozatalban is hasznosíthatóak. A Munka­csoport a kutatási feladatra a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet kérte fel. Az NSKI több szervezet bevonásával indította el a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 (KMI‑2014) elnevezésű projektjét.

A konferenciát Dr. Kövér László, az országgyűlés elnöke nyitja meg. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Prof. dr. Patyi András  köszöntőjét követően Szász Jenő, az NSKI elnöke a „Nemzetegyesítés felelőssége és lehetősége” címmel tart előadást.

A szakmai program első részeként a modern magyar ifjúságkutatás negyed­százados hagyományáról és a kutatások eredményeiről tartanak előadást a felkért neves előadók. A konferencia délutáni ülésén a külhoni régiók fiataljainak helyzetéről, a körükben végzett kutatások tapasztalatairól beszélnek ismert szakemberek.

Az eseményt a „Fölszállott a páva” ifjú tehetségeinek, külhoni népdalokból, néptáncokból és népzenéből összeállított műsora zárja.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024