Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 ...

A Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 záró beszámolója a KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2014. november 27-én számolt be a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 projekt eredményeiről a megrendelő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Társadalmi Szervezetek Munkacsoportja ülésén.

A Bóna Zoltán és Szávay István társelnökletével zajló eseményen a szomszédos országok magyar politikai pártjainak képviselői mellett – a munkacsoportülés témájához illeszkedő módon – külhoni magyar ifjúsági szervezetek vezetői is részt vettek.

 Az ülésen az NSKI részéről dr. Bali János osztályvezető, a KMI – 2014 projektvezetője mutatta be a kutatást és összegezte a főbb eredményeket, majd Bauer Béla, a Századvég vezető kutatója beszélt a külhoni magyar fiatalok nemzeti identitásának mintázatairól. Az ülés – és egyben a projekt – legnagyobb érdeklődésre számot tartó programpontjának a kutatási eredmények alapján megfogalmazott ifjúságpolitikai fejlesztési javaslatok bizonyultak, melyeket neves külhoni kutatók, pedagógusok, ifjúságügyi szakemberek bevonásával fogalmaztunk meg.

 A KMKF Társadalmi Szervezetek Munkacsoportjának tagjai és a meghívott vendégek egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a kutatást gesztoráló NSKI-nak és a projekt valamennyi résztvevőjének.

A munkacsoport konszenzusos döntéssel azt a határozatot hozta, hogy a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás – 2014 eredményei alapján megfogalmazott javaslatokra alapozva konkrét stratégiai intézkedések kidolgozása szükséges, melyre felkéri a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságát.     

 A Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője hangsúlyozta a munkacsoportülésen, hogy az Intézet továbbra is nyitott a külhoni magyar ifjúságra, tágabban pedig a szülőföldön magyarként való megmaradás nemzetstratégiai célra vonatkozó kutatásokban, projektekben való részvételre.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024