akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Címvédés a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán

Címvédés a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet főszervezésében, valamint a DNS – Diósdi Nonprofit Sportközpont, a Székelyföldért Társaság és a székelyudvarhelyi Hargita Sportegyesület társszervezői szerepvállalásával – Dr. Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének a fővédnöksége alatt – került megrendezésre 2023. december 2-3-án, Diósdon a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna. A jótékony célú sportrendezvény székelykeresztúri címvédést hozott.

A nemzet határokon átívelő újraegyesítéséhez azok a sport- és közösségi élmények is hozzájárulnak, amelyek a Kárpát-medence magyar közösségeit egy csapatba kovácsolják. Ez volt a célja a Székelyföldért Társaság által hajdanán Diósdról útjára indított Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornának is, mely kezdeményezéshez a Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2013-ban főszervezőként csatlakozott. Az anyaországi, székelyföldi, felvidéki és – idén negyedszer – lengyelországi résztvevők ugyanis sok mindennél ékesebb bizonyítékot és sok mindennél hatásosabb érvet szolgáltatnak az összetartozás, illetve a népek közötti barátság ügyének.

A koronavírus-járvány, majd a szomszédban dúló háború okozta három éves kényszerszünetet követően adott otthont Diósd ismét a sporteseménynek, mely továbbra is rendkívül nagy népszerűségről tett tanúbizonyságot. Az örökifjaknak kiírt tornán ugyanis 16 csapat több mint 200 sportembere vett részt. A Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt megrendezett XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornára 8 csapat érkezett Székelyföldről, 6 Magyarországról, 1-1 csapat pedig Felvidékről és Lengyelországból.

A XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna jótékony célokat is szolgált, ugyanis a résztvevő csapatok által vállalt nevezési díjakat a szervezők teljes egészében az orosz-ukrán háború sújtotta kárpátaljai magyarság, az Ungvári járási Nagygejőc közössége részére ajánlották fel és adtak át a vasárnapi díjátadó alkalmával.

A szombati ünnepélyes megnyitón előbb Incze Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Dizseri András, a helyi Pro Civitate – A Városért Egyesület, Szűcs Pálma, a Szürtei Kistérség alpolgármestere pedig a kedvezményezett kárpátaljai közösség képviseletében szólt a jelenlévőkhöz.

Szász Jenő, a főszervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke köszöntő beszédében azirányú reményét fejezte ki, hogy a következő, egy év múlva esedékes torna idején már a békéről számolhatnak majd be kárpátaljai nemzettársaink. Köszönetét fejezte ki továbbá a csapatoknak, hogy az idei sportrendezvényen való részvétellel ők is támogatják Nagygejőc magyar közösségét, majd hivatalosan is megnyitotta a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornát.

Az izgalmas és jó iramú mérkőzések, valamint a kiélezett, büntetőrúgásokkal véget érő döntő után vasárnap, az ünnepélyes díjátadó alkalmával a trófeákat és okleveleket Szász Jenő, Incze Árpád, Dizseri András és Szűcs Pálma, valamint Trill Zsolt Jászai Mari-díjas kárpátaljai színművész, érdemes és kiváló művész adták át.


A XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna végeredménye és a különdíjak:

1. Székelykeresztúr
2. Diósdi Székelyek
3. Székelyudvarhely Hargita
4. Felvidéki Kurucok

Legjobb játékos: Klein László, Székelykeresztúr

Gólkirály: Miklós Sándor, Székelyudvarhely Hargita

Legjobb kapus: Nagy Roland, Diósdi Székelyek

Fair Play-díj: Gamrat Wisłoka Jasło


hirado.hu: Székely, felvidéki és lengyel együttesek is részt vettek a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán


Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu