akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek

Hírek

2024. július 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

2024. július 19.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.

 


tovább NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai KutatóintézetA bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


tovább A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2024. június 20.
 VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL
SZAKPOLITIKÁN INNEN ÉS TÚL – Egészségügyi és felsőoktatási dilemmák külhonban és Magyarországon

Konferencia felhívás


tovább  VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

2024. május 28.
Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 kiállításKolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 kiállítás

Májusban további két erdélyi helyszínen mutatkozott be a bicentenáriumi Emlékév alkalmából meghirdetett Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás.


tovább Kolozsvár után Sepsiszentgyörgyön a Petőfi 200 kiállítás

2024. május 21.
Interaktív mesejáték a Fehér megyei szórványbanInteraktív mesejáték a Fehér megyei szórványban

Folytatta identitáserősítő programsorozatát 2024 májusában – a Magyar gyermek magyar iskolába elnevezésű mintaprojektje keretében – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet az erdélyi mélyszórvány olyan településein, ahol veszélyben van a magyar nyelvű oktatás jövője és ahol az egyre fogyatkozó közösség ritkán részesülhet magyar kulturális élményben.


tovább Interaktív mesejáték a Fehér megyei szórványban

2024. április 19.
Kálmáncsehi-imakönyv bemutatóKálmáncsehi-imakönyv bemutató

Kálmáncsehi Domonkos egykori székesfehérvári nagyprépost könyvtárából négy, párját ritkítóan szép kódex maradt fenn, közülük hármat külföldön őriznek.


tovább Kálmáncsehi-imakönyv bemutató

2024. április 4.
A Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai KutatóintézetA Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Három esemény szerepelt a az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős miniszteri biztos, Szász Jenő NSKI-elnök vezette delegáció programjában: Ekkel György (1826–1905) nemzetőr magyarországi támogatással felújított sírhelyének ünnepélyes átadása, a IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia ünnepélyes megnyitója a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, illetve a „Zászlók, ha lengenek…” rajz- és esszépályázat kárpátaljai díjazottjainak díjátadó ünnepsége.


tovább A Nagyhéten Kárpátaljára látogatott a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2024. április 2.
Temesváron a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállításTemesváron a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás

A temesvári Új Ezredév Központban mutatták be a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által létrehozott, nemzeti költőnket megidéző kiállítást – számolt be a temesvári Heti Új Szó. A bemutatott anyagot hetven Kárpát-medencei alkotóművész műveiből válogatták.


tovább Temesváron a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás

2024. március 25.
Budapesti világörökségekBudapesti világörökségek

A budapesti világörökségi helyszínek fenntartható turisztikai hasznosítása és nemzetstratégiai jelentősége címmel a közelmúltban megjelent a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatási jelentése, melynek szerzője Dr. Tőzsér Anett.


tovább Budapesti világörökségek

2024. március 21.
Díjátadó ünnepség a Nemzeti MúzeumbanDíjátadó ünnepség a Nemzeti Múzeumban

Rekordszámú alkotás – több mint hétezer rajz és több mint 80 esszé – érkezett a Kárpát-medence, illetve a nagyvilág számos szegletéből a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt jubileumi, tizedik rajz- és esszépályázatra. A nyertesek patinás és szimbolikus helyszínen, a Nemzeti Múzeumban vehették át nyereményeiket.


tovább Díjátadó ünnepség a Nemzeti Múzeumban

2024. március 13.
Felhívás rövid kérdőíves kutatásban való részvételreFelhívás rövid kérdőíves kutatásban való részvételre

Újra az ifjú korosztályt szólítjuk meg, azok közül is főleg azokat, akik ismerik a virtuális játékok világát.


tovább Felhívás rövid kérdőíves kutatásban való részvételre

2024. március 8.
Könyvbemutató SzékelyudvarhelyenKönyvbemutató Székelyudvarhelyen

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szakmai partnerségével készült, és a székely iskolaváros magyar nyelvű egészségügyi oktatását feldolgozó kötet bemutatójára az I. Kórházi Napok rendezvénysorozat keretében került sor Székelyudvarhelyen.


tovább Könyvbemutató Székelyudvarhelyen

2024. március 6.
Szakmai műhelymunka FelvidékenSzakmai műhelymunka Felvidéken

A felvidéki Fórum Kisebbségkutató Intézet szakmai műhelymunkát tartott a szlovákiai magyarok politikai viselkedéséről, amelyre Somorján, az intézmény székházában került sor.


tovább Szakmai műhelymunka Felvidéken

2024. február 8.
X. Budapesti Székely BálX. Budapesti Székely Bál

Február 3-án a Pesti Vigadóban került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett Budapesti Székely Bálok tizedik, jubileumi alkalmára, amelynek fővédnöke – a korábbiakhoz hasonlóan – Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt. A bál teljes bevétele kárpátaljai gyermekek megsegítését fogja szolgálni.


tovább X. Budapesti Székely Bál

2024. január 11.
Hungarikumokról a Nők Lapja folyóiratbanHungarikumokról a Nők Lapja folyóiratban

A Nők Lapja szerkesztősége a közelmúltban interjút készített intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel a hungarikumoknak a települések fejlődésében és az országimázs formálásában betöltött szerepéről. 


tovább Hungarikumokról a Nők Lapja folyóiratban

2024. január 4.
Templomi kivetítőrendszerek SzékelyudvarhelyenTemplomi kivetítőrendszerek Székelyudvarhelyen

Az elmúlt esztendő utolsó hetében holografikus kivetítő- és online rendszereket adtak át három székelyudvarhelyi templomban. A Ferences Templomba, a Szent Miklós-hegyi és a Szent György Plébániatemplomokba felszerelt rendszerek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából kerültek használatba.


tovább Templomi kivetítőrendszerek Székelyudvarhelyen

2023. december 22.
Jótékonysági koncert a Szent István BazilikábanJótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

Advent harmadik vasárnapján került sor – a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány javára szervezett – jótékonysági koncertre, amelyen a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyeskar és a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar léptek fel.


tovább Jótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

2023. december 18.
| Kárpát-haza Életminőség és Jólét Kutatás 2023 || Kárpát-haza Életminőség és Jólét Kutatás 2023 |

Hogy élnek a magyarok?


tovább | Kárpát-haza Életminőség és Jólét Kutatás 2023 |

2023. december 5.
Címvédés a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó TornánCímvédés a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet főszervezésében, valamint a DNS – Diósdi Nonprofit Sportközpont, a Székelyföldért Társaság és a székelyudvarhelyi Hargita Sportegyesület társszervezői szerepvállalásával – Dr. Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének a fővédnöksége alatt – került megrendezésre 2023. december 2-3-án, Diósdon a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna. A jótékony célú sportrendezvény székelykeresztúri címvédést hozott.


tovább Címvédés a XI. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán

2023. november 30.
Hungarikumok – Podcast-beszélgetésHungarikumok – Podcast-beszélgetés

A közelmúltban megjelent A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában című egyetemi tankönyv szerzőjével és intézetünk munkatársával, Dr. Tőzsér Anettel készített podcast-beszélgetést Sallai Zsófia, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kommunikációs Irodájának vezetője.


tovább Hungarikumok – Podcast-beszélgetés

2023. november 28.
Lezajlott az NSKI ötödik interdiszciplináris konferenciája Debrecenben Lezajlott az NSKI ötödik interdiszciplináris konferenciája Debrecenben

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2023. november 23–24-én immár ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó interdiszciplináris konferenciáját a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről. Idén Debrecen adott otthont a rendezvénynek. 


tovább Lezajlott az NSKI ötödik interdiszciplináris konferenciája Debrecenben

2023. november 21.
XXII. Lakiteleki FilmszemleXXII. Lakiteleki Filmszemle

2023. november 15-17. között került megrendezésre a Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékének ajánlott XXII. Lakiteleki Filmszemle. A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet hagyományos partnere a rendezvénynek, a szakmai zsűriben intézetünket munkatársunk, Matkovics Annamária színművész képviselte.


tovább XXII. Lakiteleki Filmszemle

2023. november 21.
Nemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós emlékéreNemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós emlékére

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Magyar Tudományos Akadémia VEAB Gazdaság-, Jog-, és Társadalomtudomány Szakbizottsága, valamint a Veszprémi Magyarságtudományi Kutatások Műhelye tudományos konferenciát szervezett Nemzetpolitika és szuverenitás címmel a veszprémi várban.


tovább Nemzetpolitika és szuverenitás konferencia Duray Miklós emlékére

2023. október 18.
Észak-magyarországi Stratégiai FüzetekÉszak-magyarországi Stratégiai Füzetek

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara gondozásában évente négy alkalommal megjelenő Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek című tudományos folyóirat számai a jövőben Nemzetstratégiai Kutatóintézettel való együttműködésben jelennek meg.


tovább Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek

2023. október 18.
Acta Academiae Beregsasiensis. Economics Acta Academiae Beregsasiensis. Economics

2023-ban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közös gondozásában jelenik meg az Acta Academiae Beregsasiensis. Economics című tudományos folyóirat.


tovább Acta Academiae Beregsasiensis. Economics

2023. október 17.
Légy felkészült! – projektindító konferenciaLégy felkészült! – projektindító konferencia

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet konzorciumi partnerként vesz részt az Európa Unió HORIZON elnevezésű kutatási és innovációs programja keretében megvalósuló B-prepared! projektben.


tovább Légy felkészült! – projektindító konferencia

2023. október 16.
Udvarhelyszék Népviseletben I.Udvarhelyszék Népviseletben I.

2023 október 14-én, szombat délelőtt gyönyörű népviseletbe öltözött csoportok, fiatalok és szépkorúak igyekeztek a Belvárosi Református Templom előtti térre Székelyudvarhelyen, hogy részt vegyenek a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, valamint az Orbán Balázs Intézet által szervezett I. Udvarhelyszék Népviseletben rendezvényen.


tovább Udvarhelyszék Népviseletben I.

2023. október 2.
Népviseleti találkozók UdvarhelyszékenNépviseleti találkozók Udvarhelyszéken

Udvarhelyszék hat kisrégiójából több mint nyolcvan település öltözött népviseletbe az elmúlt hétvégén: ezernél több résztvevő – kicsik és nagyok, fiatalok és szépkorúak – vették ki és öltötték magukra a ládafiából a féltve őrzött ünnepi viseletet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett rendezvényeken.


tovább Népviseleti találkozók Udvarhelyszéken

2023. szeptember 27.
A Kárpát-Haza sorskérdései. Interaktív előadások az NSKI-ban.A Kárpát-Haza sorskérdései. Interaktív előadások az NSKI-ban.

Intézetünk idén is részt vesz a Kutatók Éjszakáján, melyet ezen a héten pénteken (09.29.) tartunk a földszinti díszteremben, 17:30 és 20:00 között.


tovább A Kárpát-Haza sorskérdései. Interaktív előadások az NSKI-ban.

2023. szeptember 26.
Déván a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítássorozat Déván a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítássorozat

A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban – a Hunyad Megyei Magyar Napok kiemelt programjaként – nyílt meg a Nemeztstratégiai Kutatóintézet Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítása, amelynek nyitórendezvényén az NSKI négyszáz könyvet adományozott az erdélyi magyar nyelvű oktatási intézménynek.


tovább Déván a Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítássorozat

2023. szeptember 21.
Konferencia Szekciók – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság HelyzetérőlKonferencia Szekciók – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről

 

 


tovább Konferencia Szekciók – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről

2023. szeptember 11.
Konferencia Szekciók 1.0 – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság HelyzetérőlKonferencia Szekciók 1.0 – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről

Megjelent az V. Interdiszciplináris Konferencia szekcióinak első listája (Szekciók 1.0). További szekciók szeptember 18-tól várhatóak.


tovább Konferencia Szekciók 1.0 – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről

2023. szeptember 5.
Európai Uniós támogatású kutatás-fejlesztési projektben vesz részt a Nemzetstratégiai KutatóintézetEurópai Uniós támogatású kutatás-fejlesztési projektben vesz részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Az Európa Unió kutatási és innovációs programja, a HORIZON keretében valósíthat meg egy környezeti katasztrófahelyzetekre felkészítő kutatás-fejlesztési projektet az NSKI.


tovább Európai Uniós támogatású kutatás-fejlesztési projektben vesz részt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

2023. augusztus 28.
Új egyetemi tankönyv a hungarikumokrólÚj egyetemi tankönyv a hungarikumokról

A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában címmel egyetemi tankönyv jelent meg, melynek szerzője intézetünk munkatársa, Dr. Tőzsér Anett.


tovább Új egyetemi tankönyv a hungarikumokról

2023. július 28.
NSKI részvétel TusványosonNSKI részvétel Tusványoson

A Béke ideje... mottóval idén megrendezett 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényein a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai is részt vettek.


tovább NSKI részvétel Tusványoson

2023. július 17.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2023Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2023

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2023

2023. július 17.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023NSKI Diplomamunka pályázat 2023

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására. A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni, amennyiben a diplomamunka értékelése átlagban legalább négyes (romániai osztályozás szerint legalább 8; szlovákiai rendszerben legalább 2). A pályázaton részt vehetnek a felhívásban felsorolt témakörökhöz kötődő szakokon tanuló hallgatók magyar vagy angol nyelvű diplomamunkáikkal. A beérkezett pályázatokat és diplomamunkákat a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársaiból és felkért anyaországi és külhoni szakértőkből álló Bírálóbizottság bírálja el.


tovább NSKI Diplomamunka pályázat 2023

2023. június 30.
Tudományos előadás az NSKI-ban az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairólTudományos előadás az NSKI-ban az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairól

2023. június 21-én zajlott a Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóság előadássorozatának negyedik rendezvénye, amelyen a személyesen és az online térben jelen lévő érdeklődők az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairól Kárpát-medencei metszetben beszámoló tudományos előadást hallgathattak meg. Csata Zsombor, az intézet külhoni kutatási hálózatának tagja, a Babes-Bolyai Tudományegyetem docense, a közel öt éve az NSKI irányításával lefolytatott szociológiai felmérés – az Életminőség és Jólét 2018–2019 elnevezésű kutatás – eredményeit is felhasználva tartotta meg előadását. 


tovább Tudományos előadás az NSKI-ban az etnikumközi viszonyok gazdasági aspektusairól

2023. június 23.
Konferencia felhívás – V. Interdiszciplináris Konferencia  a Kárpát-medencei Magyarság HelyzetérőlKonferencia felhívás – V. Interdiszciplináris Konferencia a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről


tovább Konferencia felhívás – V. Interdiszciplináris Konferencia  a Kárpát-medencei Magyarság Helyzetéről

2023. május 18.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023

2023 május 17-én lezajlott az első Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet dísztermében. Az eseményen bemutatásra kerültek a 2022. évben kiírt Tudományos Alkotás pályázat győztes pályamunkái, illetve az azokból készült tudományos kutatások. A pályázat és a rendezvény szakmai koordinációját a Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóság végezte.


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023

2023. május 15.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet székházában május 17-én, szerdán megrendezésre kerül a 2023. évi Tudományos Alkotás Konferencia.


tovább Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Konferencia 2023. május 17-én!

2023. május 15.
Május 23-án rendezzük a KSKI Előadások harmadik eseményét!Május 23-án rendezzük a KSKI Előadások harmadik eseményét!

Borbély Mátyás folyamatban lévő doktori kutatása eddigi eredményeinek összefoglalását hallhatják az érdeklődők. Az előadás címe „Az etnikai esélyhátrányok „új” terei – egy folyamatban lévő doktori kutatás keretei, dilemmái és előzetes eredményei” lesz.


tovább Május 23-án rendezzük a KSKI Előadások harmadik eseményét!

2023. május 12.
A Magyar Zászló és Címer pályázat erdélyi díjátadó ünnepségeA Magyar Zászló és Címer pályázat erdélyi díjátadó ünnepsége

2023. május 9-én a székelyudvarhelyi Művelődési Házban került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által kilencedik alkalommal kiírt rajz- és esszépályázat díjátadó ünnepségére. A bensőséges és meghitt rendezvényre Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából és Kalotaszegről is érkeztek különdíjas pályázók.


tovább A Magyar Zászló és Címer pályázat erdélyi díjátadó ünnepsége

2023. március 28.
Zászlók, ha lengenek… – díjátadó ünnepségek Budapesten és UngváronZászlók, ha lengenek… – díjátadó ünnepségek Budapesten és Ungváron

Március 17-én, pénteken, illetve március 21-én, kedden, Budapesten és Ungváron került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajz- és esszépályázat díjátadó rendezvényeire. 


tovább Zászlók, ha lengenek… – díjátadó ünnepségek Budapesten és Ungváron

2023. március 27.
A hungarikumok szerepe az országimázs formálásában –  kutatási jelentésA hungarikumok szerepe az országimázs formálásában – kutatási jelentés

A hungarikumok szerepe az országimázs formálásában címmel jelent meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet újabb kutatási jelentése.


tovább A hungarikumok szerepe az országimázs formálásában –  kutatási jelentés

2023. március 14.
Petőfi 200 – MarosvásárhelyenPetőfi 200 – Marosvásárhelyen

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Petőfi 200 kiállítássorozata Marosvásárhelyre érkezett. Nagy Miklós Kund művészeti író, a társszervező Bernády Alapítvány alelnökének, a kiállítás szakmai megnyitójának Népújságban megjelent cikkét olvashatják.


tovább Petőfi 200 – Marosvásárhelyen

2023. február 21.
Budapesti Székely Bál – a kárpátaljai gyermekekért és nagycsaládokértBudapesti Székely Bál – a kárpátaljai gyermekekért és nagycsaládokért

Szombaton, február 18-án kilencedik alkalommal rendezte meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Budapesti Székely Bált, amelynek fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, kedvezményezettjei pedig a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete és a Beregszászi Horváth Anna Gimnázium voltak.


tovább Budapesti Székely Bál – a kárpátaljai gyermekekért és nagycsaládokért

2023. január 17.
In memoriam Duray MiklósIn memoriam Duray Miklós

Ha valaki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapjának keresőjébe beírja Duray Miklós nevét, több tucat találattal szembesül.
Nem véletlenül…


tovább In memoriam Duray Miklós

2023. január 16.
Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállításmegnyitó ünnepség SzékelyudvarhelyenMagyar vagyok – Petőfi 200 kiállításmegnyitó ünnepség Székelyudvarhelyen

Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából – a Magyar Országgyűlés által kihirdetett bicentenáriumi emlékév programjaihoz kapcsolódva – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nemzeti költőnk életpályájának és költészetének üzenetét közvetítő kiállítássorozatot indított. A hetven kortárs magyar művész olvasatában ábrázolt Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.


tovább Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállításmegnyitó ünnepség Székelyudvarhelyen

Hírarchívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Hírek
2024. július 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.


2024. július 19.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

!!! FIGYELEM! 

Tisztelt Érdeklődők! Felhívjuk figyelmüket, hogy mind a Diplomamunka Pályázat (BA és MA hallgatók), mind a Tudományos Alkotás Pályázat (kutatók részére kiírt) határidejét meghosszabbítottuk augusztus 15-ig.

 


2024. július 16.
A bizonytalanságból Tündérország ölelő karjaiba: kárpátaljai gyermekeket táboroztatott Székelyföldön a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel együttműködve – július első két hetében mintegy 200 kárpátaljai gyermeket táboroztatott a székelyvarsági NAP Parkban. A Kós Károly nevét viselő Honismereti Tábor az idén februárban megrendezett X. Budapesti Székely Bál bevételéből valósulhatott meg.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu