akadálymentes
keresés
HUN ENG
Nyitóoldal
Nyitóoldal Bemutatkozás Szakmai tevékenység Kárpát-haza statisztikák Hírek Fotó- és videógaléria A Kárpát-haza Őrei Rajz- és esszépályázat
Nyitóoldal > Hírek > Díjátadó ünnepség a Nemzeti Múzeumban

Díjátadó ünnepség a Nemzeti Múzeumban

Rekordszámú alkotás – több mint hétezer rajz és több mint 80 esszé – érkezett a Kárpát-medence, illetve a nagyvilág számos szegletéből a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt jubileumi, tizedik rajz- és esszépályázatra. A nyertesek patinás és szimbolikus helyszínen, a Nemzeti Múzeumban vehették át nyereményeiket.

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára – magyar zászló és címer tárgykörben – hirdetett pályázatot, immár tizedik alkalommal.

A pályázók idén – Jankovics Marcell, a rajzpályázat örökös és tiszteletbeli elnökének emléke előtt tisztelegve Magyar Népmesék témakörben, illetve a magyar űrkutatás és űrtevékenység 75. évfordulója alkalmából Magyar űrhajós a világűrben témakörben is benyújthatták pályamunkáikat.

A tíz éves múltra visszatekintő pályázat fővédnöke Dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterelnök-helyettes, védnökei Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Németh Szilárd kormánybiztos, a Fidesz alelnöke, illetve Dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos és Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója voltak, természetesen a szervező Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Szász Jenő mellett.

A kiállítással egybekötött díjátadó ünnepségen jelen volt Rubovszky Éva asszony, a rajzpályázat örökös és tiszteletbeli zsűrielnökének, Jankovics Marcell özvegye, Demeter Szilárd, az ünnepi rendezvénynek helyt adó Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, valamint Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok, az első magyar űrhajós, űrkutató.

A rajzpályázat szakmai zsűrijét L. Simon László, Rényi Krisztina grafikusművész, Molnár János festő- és grafikusművész, Párkányi Raab Péter szobrászművész, Tóth Norbert kurátor és Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, míg az esszépályázat zsűrijét Erős Kinga műkritikus és Nagy Koppány Zsolt író alkották.

A rendezvényen fellépett Soós Réka népdalénekes, műsorvezetője Takács Bence Ervin előadóművész volt.

A díjnyertes alkotókat az alábbi linkeken találják:
https://nski.hu/dijazottak-rajzpalyazat.html
https://nski.hu/dijazottak-esszepalyazat1.html

Fotó: Balatoni József
További fotók: https://www.facebook.com/nemzetstrategia


 

Hírek
2024. június 20.
VI. INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL

Konferencia felhívás


2024. június 20.
Nemzetstratégiai Tudományos Alkotás Pályázat 2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a korábbi évekhez hasonlóan, pályázatot hirdet tudományos kutatók és doktoranduszok részére, magyar nemzetstratégiai témájú tudományos művek alkotására.


2024. június 20.
NSKI Diplomamunka pályázat 2023-2024

Felhívás

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.


összes hír >>
Impresszum Adatvédelmi tájékoztató
Nyitóoldal Kapcsolat
Bemutatkozás Oldaltérkép
Szakmai tevékenység Hírek
Fotógaléria Közérdekű adatok
Közadatkereső.hu