Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > „Dobbal nem lehet verebet fogni”

„Dobbal nem lehet verebet fogni”

2015. május 5-én Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Bárdos András vendége volt a Story4 csatorna 7/24 című hírműsorában. Az NSKI vezetője azokat az utóbbi időben szárnyra kapott híreszteléseket cáfolta, miszerint „nem tartja szerencsésnek, ha újságírók az intézet munkája felől érdeklődnek.”

Elmondása szerint a világon bárhol, így Magyarországon is – nemzeti érdekből – egy döntés-előkészítő, annak megalapozását szolgáló adat vagy adatsor nyilvánosságra hozása nem lehetséges a döntés meghozatala előtt. A Nemzeti Összetartozás Bizottságának meghallgatásán erről esett szó, nem pedig arról, hogy ne nyilatkozna a sajtónak vagy korlátozná az újságírók munkáját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amelynek valamennyi munkatársa C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon esik át – tulajdonképpen olyan döntés-előkészítő tanulmányokat is végez a kormány számára, amelyek nemzetbiztonsági adatokat is tartalmaznak, ezért a döntés megszületése előtt ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Az elnök elmondása szerint üdvös lenne, ha minden politikai erő, attól függetlenül, hogy jobb- vagy baloldali értékrendet képvisel, a környező országok példáját szem előtt tartva összefogást tanúsítana ebben a kérdésben.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke úgy véli, hogy a magyarság jövője a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott tizenötmilliós magyar nemzetben van és közös tervezésre, cselekvésre buzdított minden magyar vagy magyar kultúrkörhöz tartozó embert.

A 7/24 Híradó összeállítását és Bárdos András stúdióbeszélgetését Szász Jenővel alább tekintheti meg.

 

 

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024