Vissza

Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Nyitóoldal > Hírarchívum > Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a ...

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetése a  nemzeti integrációt szolgáló új, XXI. századi megoldások kidolgozása és rendszerbe foglalása, s ennek részeként Kárpát-medencei szintű hálózatfejlesztési együttműködések kezdeményezése. Az erdő- és vadgazdálkodás területe is lehetőséget nyújt Kárpát-medencei hálózatépítésre, uniós fejlesztési projektek előkészítésére.

 

A Küküllő Erdő- és Legelő Magántulajdonosok Szövetsége és a Parajdi Magánerdészet 2014. július 16-17. között, Parajdon „Természetes Erdőfelújítások – a fenntartható gazdálkodás lehetőségei Székelyföldön” címmel regionális konferenciát szervez.

A konferencián részt vesznek a székelyföldi magánerdő és legelő tulajdonosok mellett, a székelyföldi közbirtokosságok képviselői, valamint a magyarországi szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselői is.

A konferencia társszervezője és támogatója a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a rendezvény fővédnöke: Szász Jenő, az NSKI elnöke.

A konferencia lehetőséget teremt a székelyföldi és magyarországi szakemberek közötti szakmai ismeretek átadására, kapcsolatok építésére, a tudás és jó gyakorlatok kölcsönös átadására, valamint a hálózati együttműködés Kárpát-medencei kiterjesztésének megvitatására. A tervezett program részeként műhelymunkára kerül sor, melynek célja egy fejlesztési projektkezdeményezés körvonalazása, és a további tervezési feladatok meghatározása. 

Erdő- és vadgazdálkodási hálózati együttműködés a Kárpát-medencében

A rendezvény előkészítése céljából 2014. május 23-án, pénteken egyeztetésre került sor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben, melynek célja az érintett székelyföldi és magyarországi szakemberek közreműködésével a parajdi konferencia programjának összeállítása, az előadások témáinak meghatározása, az előadók felkérése, egy Kárpát-medencei erdő- és vadgazdálkodási hálózatfejlesztési projekt lehetőségének közös átgondolása.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató, Nyitóoldal, Kapcsolat, Bemutatkozás, Oldaltérkép, Szakmai tevékenység, Hírek, Fotógaléria, Közérdekű adatok

Minden jog fenntartva. Nemzetstratégiai Kutatóintézet © 2024